Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

persberichten

Utrecht, 8 mei 2003

Het Juridisch Steunpunt gaat voor uw recht

Het Juridisch Steunpunt gaat voor uw recht, zo heet de nieuwe folder van het Juridisch Steunpunt Chronisch zieken en Gehandicapten. Hierin staat met welke vragen mensen terecht kunnen bij het Juridisch Steunpunt en hoe het werkt. Vorig jaar hebben zon 1900 mensen gebruik gemaakt van het Steunpunt, 190 dossiers zijn onderzocht en er zijn dertig bezwaarprocedures gevoerd. Daarvan zijn er tien met succes afgerond. Dat blijkt uit de Jaarrapportage van Stichting De Ombudsman, die het werk van Juridisch Steunpunt in opdracht van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) uitvoert.

Of u nu vragen heeft over uw woning aanpassing, de Wao, de wet REA of over de Leerlinggebonden Financiering, het Juridisch Steunpunt strijdt samen met u voor uw rechten.
Iedereen kan met juridische vragen over een chronische ziekte of handicap terecht bij het Juridisch Steunpunt. U krijgt altijd deskundig advies of informatie die u verder helpt. Of u wordt doorverwezen naar een andere deskundige die voor u de oplossing kent. Als een eenmalig advies onvoldoende is, vraagt het Juridisch Steunpunt u de relevante stukken op te sturen. Bijvoorbeeld uw briefwisseling met de gemeente of het UWV. Een jurist onderzoekt uw dossier, helpt u eventueel bij het schrijven van een bezwaarschrift of bemiddelt bij een conflict. Het Juridisch Steunpunt kan u zelfs doorverwijzen naar een deskundige sociaal advocaat, wanneer u in de bezwaarprocedure ongelijk heeft gekregen en uw zaak biedt juridische kansen om door te gaan. Als er een kans is om de zaak te winnen, dan krijgt u ondersteuning bij de procedure bij de rechtbank.

In de folder Het Juridisch Steunpunt gaat voor uw recht worden werkwijze en voorwaarden nauwkeurig uitgelegd. Op de achterkant van de folder kunnen de lid- en aangesloten organisaties van de CG-Raad, die ook lid zijn van het Juridisch Steunpunt, een eigen stempel of sticker plaatsen. Zo is voor iedereen duidelijk dat het Juridisch Steunpunt deze ondersteuning biedt mede namens alle organisaties. Het Juridisch Steunpunt Chronisch zieken en Gehandicapten is bereikbaar op werkdagen van 10.00 13.30 uur, telefoon (035) 672 26 66 of e-mail info@juridischsteunpunt.nl

De folders zijn op te vragen bij de Bestellijn van de CG-Raad: telefoon (030) 291 66 50 (ma t/m do 9.00 13.00 uur) of e-mail: bestellijn@cg-raad.nl.
---