Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-05-2003
Persberichten donderdagmorgen 8 mei 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Alcomobilist

WIJSTER Vannacht werd een 46-jarige man uit Hengelo gecontroleerd in zijn auto op de Haddersstraat. De man blies 555 ug/l. en kreeg daarvoor een dagvaarding.

Fietsendief aangehouden

ASSEN Gistermiddag ontdekte een 42-jarige krantenbezorgster dat haar fiets in het Oosterpark gepikt werd. De vrouw had deze tijdens het bezorgen van de kranten tegen een hek gezet en was lopend bezig de kranten te verspreiden. Een onbekende jongeman stapte op haar fiets en gaf haar het nakijken. Getuigen in buurthuis De Schulp die gezien hadden wat er gebeurde hadden ook gezien dat kort voor de diefstal dezelfde jongeman zijn eigen oude mountain-bike bij het buurthuis had gestald. Dat de plaatselijke bekendheid van de wijkagent zich weer eens bewees bleek uit het feit dat hem verteld werd dat het zou gaan om een jongeman gekleed in een Ajax-shirt. De wijkagent die reeds een vermoeden had zocht kontakt met de moeder van de vermoedelijke verdachte, een 13-jarige jongen uit Assen, en samen spraken ze met hem af om naar De Schulp te gaan. Daar kwam beetje bij beetje de aap uit de mouw, stond zijn eigen fiets, waren er getuigen en bekende hij de diefstal van de fiets van de krantenbezorgster. De fiets had hij aan een 17-jarige Assenaar gegeven die deze zonder te vragen aan had genomen. In goed overleg en samenwerking met moeder werd de fiets opgehaald en door de jeugdige dief aan de krantenbezorgster overhandigd. De jongeman kreeg een HALT-proces-verbaal en de 17-jarige Assenaar aan wie de fiets geschonken werd kan een proces-verbaal terzake heling verwachten. De kranten werden gisteren alsnog bezorgd.

Autoinbraak

BORGER Werd er gisteravond ingebroken in een op een parkeerplaats in de Hoofdstraat geparkeerde auto. De 47-jarige uit Valthe afkomstige eigenaar ontdekte bij terugkomst dat een zijruit was ingeslagen en dat de radio-cd-speler ontvreemd was.

Woninginbraak

DE WIJK Is er gisteren ingebroken in een woning aan de Hessenweg. Door een deur en een raampje te vernielen werd de toegang verschaft. De buit bestond uit diverse gereedschappen, mobiele telefoons en sieraden.