Ingezonden persbericht


Persbericht

8 mei 2003

Voltallige fractie Amsterdam Anders/De Groenen vast 24 uur uit solidariteit met de hongerstakende 'witte' illegalen.

Donderdag aanstaande vanaf 18.00 uur zullen raadslid Hansje Kalt en duo-raadsleden Jupijn Haffmans en René Danen 24 uur vasten. Dit zullen zij doen uit solidariteit met de hongerstakende 'witte' illegalen in de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam. Deze 'witte' illegalen wonen al heel lang in Amsterdam, hebben hier gewerkt en hun leven opgebouwd. Enkele hongerstakers zijn al sinds de jaren '70 in Nederland. Zij hebben onder andere in kassen en restaurants gewerkt en premies en belastingen betaald. De raadsleden vinden het onbegrijpelijk dat andere politieke partijen niets van zich laten horen en zo deze Amsterdammers in hun uitzichtloze situatie laten zitten. Met deze actie hopen ze dat er hernieuwde aandacht zal komen voor de situatie van deze mensen.

Raadslid Kalt: "Deze mensen hebben werkelijk alles geprobeerd om de politiek wakker te schudden, maar overal zijn de deuren dicht. Ik ben geen voorstander van hongerstakingen, maar ze zijn ten einde raad. Ik hoop dat er snel een oplossing komt en dat deze mensen, die een hardwerkend leven achter de rug hebben, van hun oude dag kunnen genieten."

De groep 'witte' illegalen gaan de 51e dag van hun hongerstaking in. Sommigen zijn al in het ziekenhuis opgenomen. Kijk voor meer informatie en voor hun individuele verhalen op www.defabel.nl

noot voor de redactie,