Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 mei 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel
03-059622
Rijssen kruising Roelf Bosmastraat / Braakmansdijk Woensdag 7 mei 08.10 uur
Een 31-jarige automobiliste uit Rijssen reed vanaf de Braakmansdijk genoemde kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan een 33-jarige fietsster uit Rijssen die over de R. Bosmastraat reed. De fietsster kwam door de aanrijding te vallen en liep daarbij een gecompliceerde elleboogbreuk op. Zij werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-059995
Rijssen Enterstraat
Woensdag 7 mei 22.30 uur
Terwijl een 40-jarige chauffeur uit Bunschoten van een vrachtwagen uit zijn cabine wil stappen en het portier opende reed op dat moment een 42-jarige fietsster uit Markelo langs de wagen en tegen het geopende portier aan. De fietser liep een hoofdwond op en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Daders brandstichting melden zich 03-058731
Wierden Prins Hendrikstraat
Dinsdag 6 mei
Meldden zich vrijwillig drie meisjes aan het bureau in Wierden. Zij bekenden op maandag 5 mei de brand te hebben gesticht in de boerderij aan genoemde locatie. Twee van hen, een 13- en een 14-jarig meisje uit Wierden worden doorverwezen naar bureau Halt. Tegen de derde, een 15-jarige Wierdense wordt proces-verbaal opgemaakt.Namens de gemeente Wierden is aangifte gedaan van brandstichting. Nadat een ruit was vernield van de leegstaande gemeenteboerderij werd in een van de ruimtes op een plateau van een voormalige openhaard kranten en hout in brand gestoken. Het daarboven liggende dichte rookkanaal vatte vlam. De brandweer had de brand snel geblust, daardoor bleef de schade beperkt.

Midden- en Noordoost-Twente:

Rijden onder invloed
03-060027
Hengelo Woltersweg
Woensdag 7 mei 23.45 uur
Tijdens controle werd bij een 46-jarige automobilist uit Hengelo alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 o/oo. De verdachte kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur en een dagvaarding.

Boerderijbrand
03-059954
Hengelo Europalaan
Woensdag 7 mei 20.10 uur
Aan genoemde locatie werd een hevige rookontwikkeling gemeld in een van de sloopboerderijen langs de A1. Ter plaatse bleek een van de boerderijen te branden. De brandweer heeft de boerderij gecontroleerd laten uitbranden. Door een van de omstanders werd gemeld dat kort voor de brand een drietal knapen rond de boerderij hadden gestruind. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Politie lost met aanhouding 5 jongeren 19 misdrijven op Met de aanhouding van 5 jongeren in Delden en Hengelo (o) heeft het district Midden- en Noordoost-Twente 19 misdrijven opgelost. Het gaat hier om:-Motor- en bromfietsdiefstallen in Delden en Hengelo.-Diefstallen uit bedrijven, kleedkamers, woningen en schuren in Delden en Hengelo. Buit meestal geld en gsm's.-In drie gevallen brandstichting in gebouwen om de sporen van de inbraak uit te wissen. Hierbij ontstond in 1 geval aanzienlijke schade (14.000 euro) aan de inventaris van een verenigingsgebouw.De delicten werden hoofdzakelijk in de maanden februari, maart en april 2003 gepleegd. Bij de diefstallen werden behoorlijke vernielingen aangericht om ergens binnen te komen. Ook werden gebouwen door graffiti besmeurd.De jongens pleegden de inbraken in wisselende samenstellingen. Ze spraken van tevoren af dat ze 's nachts op pad zouden gaan om de feiten te plegen. De ouders dachten in alle gevallen dat ze gewoon in bed lagen. Twee daders werden op 14 april 's nachts aangehouden bij het stelen van een motor en bromfietsen uit een bromfietszaak in Hengelo.De gemiddelde leeftijd van de daders is 16 jaar. Het motief was een zucht naar avontuur en het makkelijk in bezit komen van spullen en geld.Een gedeelte van de gestolen goederen, zoals bromfietsen lieten ze na wekenlang gebruik ergens achter waarna ze er niet meer naar omkeken. Een ander gedeelte van de buit werd aan leeftijdsgenoten verkocht. Een gedeelte daarvan is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.Allen zijn voor de kinderrechter voorgeleid. Het betroffen in nagenoeg alle gevallen firstoffenders waarvoor de jeugdreclassering is ingeschakeld. Jeugdoverlast is een speerpunt van de politie Twente. De afdeling jeugdzaken van het district MiNot zal de "nazorg"in deze zaak doen, in de vorm van extra aandacht voor de respectievelijke scholen en jeugdigen die zijdelings bij deze zaak betrokken waren.