Ingezonden persbericht


Persbericht Unit 4 Agresso

Meer transparantie door werken met gemiddelde inkoopprijzen, inkoopafstemregister en voorraad- en verkoopafstemming

Nieuwe Unit 4 Multivers versie 7 biedt belangrijke verbeteringen

Luisteren naar klanten leidt tot belangrijke verbeteringen

Sliedrecht, 8 mei '03 - Unit 4 Multivers versie 7 biedt een belangrijke verbetering door processen klantgerichter te optimaliseren en meer transparantie te bieden. Echt nieuw daarbij is het verwerken van transacties met gemiddelde inkoopprijzen. Daarnaast is door goed overleg met bestaande klanten, ook een aantal optimalisatieslagen ontwikkeld voor bestaande oplossingen. Zo zijn de processen voor het inkoopafstemregister, backorderafhandeling en orderkosten van Unit 4 Multivers versie 7 nu nog eenvoudiger in het gebruik en nog meer afgestemd op de dagelijkse marktbehoeften van MKB-organisaties.

Werken met GIP verbetert onderhandelingsruimte

Unit 4 Multivers kende al de voorraadwaarderingsmethode met een vaste verrekenprijs, maar in deze nieuwe versie is tevens de mogelijkheid toegevoegd met de gemiddelde inkoopprijs (GIP) te werken. Dit biedt de ondernemer een actueler beeld van de daadwerkelijke voorraadwaarde. Hierdoor weet hij of zij al direct tijdens onderhandelingen wat de marge per artikel is. Het werken met GIP levert daardoor meteen meer onderhandelingsvrijheid, die voortkomt uit verbeterd inzicht in de actuele kosten van ieder product. "Daalt de inkoopprijs, dan creëert dit meteen meer onderhandelingsruimte, ook voor die artikelen die al - tegen een hogere inkoopprijs - op de plank liggen. Werken met GIP draagt dus bij aan het optimaliseren van de goederenvoorraadstroom" aldus Fred Loos, Business Unit Manager MKB bij Unit 4 Agresso.

Inkoopafstemregister, backorderafhandeling en

orderkostenmodules geoptimaliseerd.

Door nauwkeurig te luisteren naar de wensen in de markt, hebben de softwareontwikkelaars van Unit 4 Multivers een aantal belangrijke verbeteringen gerealiseerd. Die zijn opgenomen in deze nieuwe versie van Unit 4 Multivers en hebben hoofdzakelijke betrekking op het inkoopafstemregister, de backorderafhandeling en de orderkosten. Zo hebben een aantal processen in de software belangrijke verbeteringen ondergaan waarvan de opvallendste hier volgen.

Bij het nieuwe inkoopafstemregister kunnen magazijnmedewerkers goederen al versturen voordat de boekhouding de inkoopfactuur heeft verwerkt. Hierbij wordt echter wel het volledig inzicht in de financiële en logistieke afhandeling bewaakt. Dit versnelt de leveringen en flexibiliteit van de ondernemer aanzienlijk, waardoor hij zijn artikelen sneller te gelde kan maken.

Aan de hand van vooraf ingestelde parameters kan de backorderafhandeling sneller goederentekorten zichtbaar maken. Al in een vroeg stadium weet de ondernemer daardoor of er voldoende voorraad is en kan hij zonodig zijn maatregelen treffen.

Unit 4 Multivers versie 7 berekent automatisch - al bij het aanmaken van de order - wat de extra orderkosten zijn voor bijvoorbeeld transport, verkoop en administratie. Is het totale orderbedrag lager, dan zal het systeem extra kosten voorstellen.

Een eerste kennismaking

Genoemde zaken zijn slechts een beknopte opsomming van de belangrijkste veranderingen die Unit 4 Multivers versie 7 de markt biedt. Een eerste kennismaking met de vele mogelijkheden krijgt u tijdens Unit 4 Agresso on Tour, waar uitgebreide demonstraties zullen plaatsvinden; ook van het onlangs geïntroduceerde Unit 4 Multivers Kassa, dat kassatransacties rechtstreeks in de administratie verwerkt.

Kennismaken kan tijdens Unit 4 Agresso on Tour

dinsdag

13 mei

Stadion Galgewaard

Utrecht

donderdag

15 mei

Arke Stadion

Enschede

dinsdag

20 mei

De Kuip

Rotterdam

donderdag

22 mei

ArenA

Amsterdam

dinsdag

3 juni

Oosterparkstadion

Groningen

donderdag

5 juni

Gelredome

Arnhem

donderdag

12 juni

Parkstad Limburg Stadion

Kerkrade

donderdag

19 juni

Fujifilm Stadion

Breda

De Unit 4 Multivers productlijn biedt gebruiksvriendelijke financiële en logistieke oplossingen voor bedrijven in het Midden- en Kleinbedrijf. Hij is reeds geruime tijd op de markt en wordt regelmatig van nieuwe uitvoeringen en uitbreidingmogelijkheden voorzien. Zo werd onlangs een speciale versie voor de Internetwebwinkel ontwikkeld: Websolutions. Hiermee kunnen bedrijven zelf een aantrekkelijke webwinkel openen, waarvan alle transacties in de vertrouwde en bekende omgeving administratief worden verwerkt. De Unit 4 Multivers lijn kent ondermeer modules op gebied van logistiek, artikel,- debiteuren- en relatiebeheer, warehousing en e-commerce. Hij wordt door gebruikers als stabiel, eenvoudig en makkelijk in gebruik ervaren.

Unit 4 Agresso Software BV is een onderdeel van Unit 4 Agresso NV en richt zich speciaal op het Midden en Kleinbedrijf. Kennis en behoeften van deze specifieke markt zijn voor deze divisie steeds maatgevend bij de verdere ontwikkeling van het producten- en dienstenaanbod. Ook met de verschillende organisatievormen in MKB-land wordt rekening gehouden. Zo kent Unit 4 Multivers lichte en zwaardere uitvoeringen, voor kleine en grotere organisaties binnen het MKB. Ook is er een speciaal pakket voor accountants. Alle pakketten vereenvoudigen en ondersteunen taken op gebied van financiën, handel, logistiek, project- en relatiebeheer.

Informatie voor de pers:
Unit 4 Aresso Software BV - Fred Loos tel 0184 44 44 44 e-mail: fred.loos@unit4agresso.com Co Gersen tel. 020 416 11 55 e-mail: backstage.comco@inter.nl.net