Partij van de Arbeid

Vragen van de leden Smits en Noorman-Den Uyl (beiden PvdA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het actief bij elkaar brengen door het CWI van vacatures van budgethouders met een persoonsgebonden budget (PGB) in de zorg en werkzoekenden.


1. Bent u ervan op de hoogte dat budgethouders van een persoonsgebonden budget (PGB) in de zorg grote moeite hebben om voldoende personeel te vinden vanwege onvoldoende aanbod op de arbeidsmarkt?


2. Deelt u onze indruk dat weinig budgethouders hun vacatures aanmelden bij het CWI, terwijl het CWI hier wel in kan bemiddelen?


3. Op welke manier worden budgethouders geïnformeerd over mogelijkheden om personeel te vinden en de specifieke mogelijkheid van inschrijving bij het CWI?


4. Wilt u de CWI's vragen om budgethouders actief te benaderen om zich als werkgever met hun vacatures in te schrijven bij het CWI?


5. Wilt u de CWI's aanmoedigen om werkzoekenden deze banen aan te bieden om zo vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen?