HP's Adaptive Enterprise strategie verhoogt de flexibiliteit van organisaties

Nieuwe software, services, oplossingen en partners

AMSTELVEEN, 8 mei 2003 - Om bedrijven hun IT-infrastructuur beter te laten benutten, sneller en doeltreffender te laten reageren op veranderingen in de markt, lanceert HP haar Adaptive Enterprise strategie. In het kader van deze nieuwe strategie introduceert HP nieuwe services, software en oplossingen alsmede een zakelijke referentie-architectuur. Deze zijn gericht op een betere integratie van bedrijfsvoering met de ICT-omgeving. HP deed deze aankondiging gisteren op de eerste verjaardag van het bedrijf na de fusie met Compaq begin mei 2002.

Uit onderzoek blijkt dat veranderingen in de markt zeven keer sneller plaatsvinden dan de aanpassingen die daarvoor nodig zijn in menigeen IT-infrastructuur van bedrijven. Verder blijkt uit datzelfde onderzoek dat het merendeel van bedrijven slechts 20 tot 30% van hun IT-capaciteit uitnutten. "De jaren tachtig was het tijdperk waarin stabiliteit en betrouwbaarheid van de technologie belangrijk waren. In de jaren negentig ging het om de snelste en meest efficiente applicaties en vandaag de dag is de belangrijkste uitdaging van IT-managers 'business agility'; hoe kan ik mijn IT-infrastructuur zo inrichten dat ik direct kan reageren op de steeds sneller veranderende marktomstandigheden.", aldus Carly Fiorina, Chairman en CEO van HP.

De aankondigingen behelzen ondermeer:


* Drie nieuwe Adaptive Enterprise-services, waaronder een methode om te berekenen in hoeverre een bedrijf is voorbereid op verandering en nieuwe methoden om applicatie- en netwerkarchitecturen te ontwerpen die zijn toegespitst op voortdurend veranderende zakelijke omstandigheden;
* Nieuwe en verbeterde software om de effectiviteit van serveromgevingen automatisch en in real-time te analyseren, en 'zelfreparerende' oplossingen voor HP OpenView software;
* HP's Darwin Reference Architecture: een raamwerk voor het creëren van een ICT-infrastructuur, gericht op zakelijke processen en die zich dynamisch en automatisch aanpast aan veranderingen;
* Tien Adaptive Enterprise-oplossingen, uiteenlopend van ICT-consolidatie tot bedrijfsintegratie, inclusief hardware, software, services en samenwerkingsverbanden;
* Klanten die al gebruik maken van de Adaptive Enterprise-strategie, waaronder Procter & Gamble. Met dit bedrijf sloot HP Services een outsourcing contract ter waarde van drie miljard dollar, het grootste in de geschiedenis. Andere nieuwe klanten op dit gebied zijn onder meer Alcatel en Sprint;
* De introductie door HP Labs van Utility Data Center (UDC) -systemen in Palo Alto, Californië en Bristol, Groot-Brittannië. Deze systemen zijn gekoppeld aan HP's 'grid'-technologieën en worden ingezet bij de R&D-activiteiten van HP;
Nieuwe Adaptive Enterprise Services
HP's nieuwe Adaptive Enterprise-services stellen CIO's in staat koppelingen tussen de bedrijfsvoering en de ICT-infrastructuur in kaart te brengen en te verbeteren. Naast een grotere zakelijke flexibiliteit, zorgen deze diensten voor het beter meten en beheren van ICT.

HP's nieuwe Agility Assessment Service helpt ICT-organisaties hun specifieke behoeften op het gebied van verandering te meten en te beoordelen. HP heeft in samenwerking met de Franse universiteit INSEAD de veranderingen in de zakelijke processen van verschillende industrieën geanalyseerd. Tijd, bereik en mate van eenvoud bleken de drie belangrijkste factoren voor het beoordelen van de invloed van verandering op zakelijke processen en de ondersteunende ICT- en applicatie-infrastructuur. De Agility Assessment Service spoort mogelijke knelpunten op en biedt een raamwerk om sneller en beter te kunnen beslissen. Met deze dienst is HP op dit moment het enige IT-bedrijf dat diensten biedt die de mate van 'business agility' bij bedrijven kan meten.

Met HP's nieuwe Adaptive Application Architecture- en Adaptive Network Architecture-services kan een ICT-fundament geïmplementeerd worden. Hiermee kunnen applicatiesoftware en een ICT-infrastructuur snel worden uitgerold, beheerd en opgewaardeerd. Beide services zijn gebaseerd op vier ontwerpprincipes: eenvoud, standaardisatie, modulariteit en integratie. HP's Adaptive Application Architecture-services optimaliseren een ICT-omgeving voor veranderingen. Dit resulteert in minder applicaties en in gestandaardiseerde interfaces en integratieprocessen.

Netwerkontwerp op basis van zakelijke behoeften
Met HP's nieuwe Adaptive Network Architecture-services kunnen organisaties hun bedrijfsnetwerken virtualiseren en uitbreiden. Daartoe wordt de onderliggende netwerkinfrastructuur opnieuw ontworpen op basis van zakelijk georiënteerde, logische domeinen, die gebaseerd zijn op informatiebehoeften in plaats van op fysieke karakteristieken. De Adaptive Network Architecture-services zijn gebaseerd op intelligente netwerkoplossingen van Cisco Systems.

Tien Adaptive Enterprise-oplossingen
Ter ondersteuning van de Adaptive Enterprise-strategie heeft HP tien Adaptive Enterprise-oplossingen samengesteld, die tegemoet komen aan de uiteenlopende behoeften van de klant. Zes van deze oplossingen zijn erop gericht om sneller te kunnen reageren op zakelijke veranderingen: bedrijfsintegratie, ICT-consolidatie, management, virtualisatie, zakelijke continuïteit en beveiliging. De andere vier oplossingen behelzen: on-demand oplossingen, outsourcing, geïntegreerde ondersteuning en financiële oplossingen. Meer details hierover zijn te vinden op www.hp.com/go/demandmore.

HP Labs demonstreert UDC
HP demonstreert het Utility Data Center in de HP Labs in Palo Alto en Bristol. Organisaties die op zoek zijn naar geavanceerde oplossingen voor hun datacentrum, kunnen hier zien wat HP UDC voor hen kan betekenen. UDC virtualiseert de diverse componenten van het datacentrum - servers, netwerken, opslag en applicaties - waardoor deze eenvoudig aan nieuwe taken als gevolg van veranderende zakelijke behoeften toegewezen kunnen worden. Naar verwachting vergroot deze aanpak de computercapaciteit van HP Labs viervoudig, zonder dat hier extra personeel of ruimte voor nodig is.

Meer informatie over HP's Adaptive Enterprise strategie is beschikbaar op webadres www.hp.com/go/demandmore.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
030 283 32 37
of
MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08