Gemeente Utrecht

Eind 2003 start nieuwbouw Pedagogenbuurt

De planvorming van de nieuwbouw in de Pedagogenbuurt in Zuilen kan doorgaan. Er zijn geen financiële problemen meer die vertraging kunnen opleveren. Onlangs hebben de gemeente Utrecht, woningcorporatie Mitros en Johan Matser Projectontwikkeling bv resterende financiële hobbels opgelost.

De plannen voor de Pedagogenbuurt omvatten sloop van circa 400 sociale huurwoningen. Daarvoor in de plaats worden ongeveer 330 woningen teruggebouwd, waarvan 30 procent huur- en 70 procent koopwoningen. De bewoners van de huidige appartementen hebben allemaal elders woonruimte naar wens gevonden.

De gemeente verwacht dat de grondexploitatie, conform de gestelde doelen, een positief financieel resultaat oplevert. Daarbij is ingecalculeerd een gemeentelijke bijdrage aan overdekt parkeren binnen het bouwblok. Die bijdrage maakt het mogelijk rondom de woningen een kwalitatief hoogwaardig autoluw gebied te creëren. Inmiddels is een begin gemaakt met de sloop van de huidige flatwoningen. Zowel corporatie Mitros als Johan Matser Projectontwikkeling bv hebben aangegeven rond de jaarwisseling te kunnen starten met de nieuwbouw.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Derksen, bestuurscommunicatie gemeente Utrecht, 030 286 11 68.

Utrecht, 8 mei 2003.