PERSBERICHT Ieper, 8 mei 2003

OPNIEUW STERKE STIJGING VAN DE RESULTATEN
Evenaren prestaties 2002 blijft uitgangspunt voor 2003

§ Met een omzet van 167,40 miljoen EUR boekte de Picanol Groep in het eerste kwartaal van 2003 een stijging van 35% tegenover het eerste kwartaal vorig jaar.

§ De groep realiseerde in de eerste drie maanden van dit jaar een operationele winst van 11,25 miljoen EUR, hetgeen bijna 40% hoger is in vergelijking met dezelfde periode in 2002.

§ Op 2 mei jongstleden splitste het aandeel Picanol in 40 nieuwe aandelen. Op dezelfde dag ging het aandeel over van de fixingmarkt naar de continumarkt, waar het meteen deel uitmaakt van het Next Prime segment en de Next Prime index.

§ Van het SARS-fenomeen verwacht de Picanol Groep geen significante impact. Wel houdt het management rekening met de impact van een daling van de vraag vanuit China in de tweede jaarhelft.

§ De groep bevestigt haar ambitie om dit jaar de sterke resultaten van 2002 te evenaren en zodoende haar vijfjarenplan tegen 2005 te realiseren.

Omzet
In het eerste kwartaal van 2003 realiseerde de Picanol Groep een totale omzet van 167,40 miljoen EUR, een stijging van 35% vergeleken met de 123,98 miljoen EUR omzet in het eerste kwartaal van 2002. De dochterbedrijven Te Strake Textile en Lhenry, die pas in de tweede jaarhelft van 2002 werden overgenomen, droegen samen circa 2 miljoen EUR bij tot de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar. De organische groei komt dus op 41,42 miljoen EUR, of 95% van de omzetstijging.

Resultaten
De operationele winst van de Picanol Groep nam toe van 8,05 miljoen EUR in het eerste kwartaal van 2002 tot 11,25 miljoen EUR in dezelfde periode dit jaar, hetgeen een stijging betekent van bijna 40%. Deze toename staat in verhouding tot de omzetstijging en geeft aan dat de groep haar margebeleid strikt handhaaft. Het geconsolideerde nettoresultaat, groepsaandeel, bedroeg in het eerste kwartaal van 2003 7,60 miljoen EUR, of 83% meer dan de 4,15 miljoen EUR in dezelfde periode van 2002.

Hoogtepunten
Zoals verleden jaar aangekondigd, nam de Picanol Groep enkele initiatieven om de toegankelijkheid van het aandeel Picanol te verhogen. In het lopende kwartaal ­op 2 mei jongstleden- vond een aandelensplitsing plaats volgens de verhouding 1/40.


1/2

Bovendien noteert het aandeel vanaf die datum op de continumarkt ­voorheen was dat de fixingmarkt-, waar het meteen werd opgenomen in het Next Prime segment en de Next Prime index. Met beursvennootschap Petercam sloot de Picanol Groep een liquiditeits- en marktactiveringsovereenkomst.

Vooruitzichten
Tot dusver heeft het SARS-gebeuren weinig impact op de resultaten van de zeer internationaal georiënteerde Picanol Groep. En gezien de overheden van de getroffen gebieden inmiddels alles in werking stellen om de escalatie van het SARS-fenomeen tegen te gaan, heeft het management van de groep er vertrouwen in dat het ook in de toekomst geen significante impact zal hebben op het bedrijf. Zoals reeds eerder aangegeven, houdt het management wel rekening met een `zachte landing' van de Chinese markt in de tweede jaarhelft. Dat in rekening genomen alsook de stijging van de euro tegenover de dollar en vooral de yen, bevestigt de Picanol Groep haar ambitie om dit jaar de sterke resultaten van 2002 te evenaren. En daarmee is de groep in lijn met haar vijfjarenplan tegen 2005.

Al meer dan een halve eeuw speelt de Picanol Groep een pioniersrol als ontwikkelaar en producent van hoogproductieve weefsystemen. In 1971 introduceerde ze de eerste elektronisch gestuurde weefmachine ter wereld. Tevens was het de eerste weefmachineconstructeur die het ISO 9001-certificaat behaalde. Sinds 1966 noteert het bedrijf op `Euronext Brussels' onder het symbool PIC. De strategie van de Picanol Groep is gebaseerd op drie pijlers: `Systems', `Services' en `Technology'. Via `Systems' ontwikkelt, produceert en verkoopt Picanol technologisch geavanceerde weefmachines aan de textielindustrie. GTP, Global Textile Partner, staat in voor `Services' en biedt de textielindustrie wereldwijd een brede waaier aan diensten. De `Technology'-pijler ontwikkelt, produceert en verkoopt hightech componenten en oplossingen voor Original Equipment Manufacturers. Naast de hoofdzetel in Ieper heeft de Picanol Groep diverse vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Wereldwijd kozen 2.600 weverijen voor Picanol, goed voor zo'n 80.000 weefmachines. Over 2002 bedroeg de geconsolideerde omzet 519,4 miljoen EUR. Vandaag telt de groep 2.500 medewerkers.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Erwin Gillissen op het nr. +32 (0)478/275 256 of via e-mail: egillissen@prforce.com.


- Als bijlage: Geconsolideerde en niet geauditeerde kerncijfers Q1 2003 -

2/2



---- --