Gemeente Asten


08/05/2003
Interactieve informatieavond Heusden 30 KM


* De gemeente Asten zal voor Heusden twee bijeenkomsten organiseren. In overleg met de stuurgroep Heusden is gekozen om de eerste avond als volgt op te zetten:

* Het eerste gedeelte van de avond is voor iedereen vrij toegankelijk.

* Tijdens het tweede gedeelte van de avond is er de mogelijkheid om ideeën kenbaar te maken. Het is de bedoeling dat er in groepjes meegedacht wordt voor de inrichting van de 30 km zone in Heusden. Om dit werkbaar te houden zijn er persoonlijke uitnodigingen verzonden naar de buurtverenigingen, basisschool, verenigingen en andere belanghebbenden. Deze "partijen" vormen volgens de Stuurgroep en de gemeente een brede vertegenwoordiging van de Heusdense bevolking.

* Er vindt informatieuitwisseling plaats tussen de gemeente en de betrokkenen.

* Tijdens de bijeenkomst zal een verslag worden gemaakt.
* Na afloop van de bijeenkomst worden de ideeën die door de aanwezigen zijn aangedragen bekeken. De gemeente zal deze inbreng, daar waar mogelijk en reeël inpassen in het nieuwe plan.

Daarna zal een tweede bijeenkomst plaatsvinden (woensdag 9 juli 2003), waarin het conceptplan wordt gepresenteerd en de laatste inbreng van de betrokkenen mogelijk is. Er wordt gestreefd naar een korte doorlooptijd, dat wil zeggen dat tussen de eerste bijeenkomst en de uitvoering een periode van ten hoogste 6 maanden zit.

Programma
De eerste informatieve en interactieve avond is gepland op donderdag 15 mei in zaal Unitas te Heusden. Voorzitter van deze avond is wethouder J. Mennen. De avond ziet er als volgt uit:
* Vanaf 19.30-20.00 uur zal de opzichter van Openbare Werken, dhr. W. Peters aanwezig zijn in het cafegedeelte van zaal Unitas voor het opnemen van uw (kleine) onderhoudsklachten.
* Om 20.00 uur presentatie 30-km gebieden met toelichting, dit gedeelte is informatief van aard, hierbij is iedereen van harte welkom.

* Vanaf ca. 20.45 uur interactie met het publiek; bij dit
-interactieve- gedeelte, is in overleg met de Stuurgroep Heusden een selectie gemaakt uit buurtverenigingen, verenigingen, de basisschool en andere belanghebbenden. Deze groep heeft ondertussen een uitnodiging ontvangen om aan het interactieve gedeelte van de avond deel te nemen. Mochten er mensen zijn, die geen uitnodiging hebben ontvangen en toch deel willen nemen aan het interactieve gedeelte, dan kunt u zich hiervoor opgeven bij mw. N. van Rengs tel. 0493-671250 of per e-mail n.vrengs@asten.nl . Het maximaal aantal deelnemers voor het interactieve gedeelte is 60 personen.

* In groepen verkennen, knelpunten aangeven en werken aan mogelijke oplossingen

* Terugkoppeling

* Evaluatie en afsluiting

Concept bijeenkomst
Na deze eerste bijeenkomst zal de gemeente de opmerkingen en ideeën daar waar mogelijk meenemen en zal een conceptplan ontwikkeld worden. Op woensdag 9 juli zal dit conceptplan worden gepresenteerd aan alle inwoners van Heusden en worden de laatste punten op de i gezet. Over het tijdstip en de invulling van deze avond volgt ter zijner tijd nadere informatie.