Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 8 mei 2003

Inkomsten 3xM in vijf jaar verdubbeld

AMERSFOORT Over de laatste vijf jaar zijn de inkomsten van Stichting 3xM te Amersfoort in totaal met honderd procent gestegen: van 757.291 euro in 1998 naar 1.514.188 euro in 2002. Dat blijkt uit het jaarverslag van de stichting, die christelijk televisiewerk in het buitenland ondersteunt.

,,De inkomstengroei hebben we hoofdzakelijk gebruikt voor de kwaliteitsverbetering van de christelijke televisieprogramma s van onze bestaande partnerorganisaties , zegt 3xM-directeur Martien Timmer. ,,Dat is op dit moment onze eerste prioriteit. Technische en inhoudelijke kwaliteit komt het christelijke getuigenis op televisie ten goede. Dat merken we aan reacties van kijkers. In 2002 hebben we ons in de kwaliteitsverbetering vooral gericht op onze projecten in Estland, Roemenië en Ivoorkust. Daar zijn we naast de bestaande programmering gestart met nieuwe uitzendingen voor specifieke doelgroepen. Dat slaat enorm aan.

3xM is dankbaar voor de groei van de afgelopen jaren, maar Timmer wijst erop dat er nog zeer veel landen zijn waar geen christelijke televisie beschikbaar is. ,,We zouden bijvoorbeeld graag nieuwe projecten starten in Azië, waar meer dan de helft van de wereldbevolking woont. Maar daarvoor is een verdere stijging van de structurele inkomsten noodzakelijk.

3xM is opgericht in 1980. De stichting ondersteunt christelijk televisiewerk in het buitenland. Zij werkt nauw samen met lokale partnerorganisaties in onder andere Ivoorkust, Mali, Swaziland, Bulgarije, Estland, Roemenië, Suriname en het Midden-Oosten. 3xM zorgt voor apparatuur, training van medewerkers en geeft financiële ondersteuning.

Noot voor de redactie (