Gemeente Bergh

Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing keert 2 miljoen Euro uit. 08-05-2003

Vijf gemeentelijke projecten komen in aanmerking voor subsidie

Zevenaar, Lochem, Voorst, Bergh en Eibergen dragen met de door hen ingediende projecten in het kader van de vijfde verdeelronde van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing bij aan het oplossen van fysieke achterstanden door een integrale benadering. Gedeputeerde Staten van Gelderland keren voor deze vijf projecten een bedrag van bijna twee miljoen euro uit.

Bergh
Met het Masterplan s-Heerenberg= wil de gemeente Bergh het centrum en de ring daaromheen aanpakken. Door een integrale aanpak wil de gemeente publieke en private partijen verleiden te investeren in de opwaardering van het centrumgebied waarvan delen nu dreigen te verpauperen. De gemeente vraagt om reservering van ISV-middelen om op die manier inzicht te krijgen in de financiële haalbaarheid van diverse projecten in het Masterplan.
Gedeputeerde Staten honoreren de aanvraag van de gemeente en kennen maximaal E 567.225,-- toe onder voorwaarde dat in de uitwerking van het Masterplan minimaal twee projecten op binnenstedelijke locaties conform het ISV-werkmodel worden opgenomen. Deze uitwerking moet uiterlijk 1 februari 2004 bij de provincie worden ingediend. Lukt dat niet, dan vervalt de reservering.