European Commission

IP/03/652

Brussel, 8 mei 2003

Nieuwe Europese definitie van middelgrote, kleine en micro-ondernemingen

De Europese Commissie heeft vandaag een nieuwe definitie van middelgrote, kleine en micro-ondernemingen (tot het MKB behorende bedrijven) goedgekeurd. Hiermee wordt beoogd ondernemerschap, investeringen en groei te bevorderen, de toegang tot risicokapitaal te vereenvoudigen, de administratieve belasting te verminderen en de rechtszekerheid te doen toenemen. De nieuwe definitie heeft vorm gekregen in de twee ronden van een uitgebreide openbare raadpleging. De verschillende drempels voor het aantal personeelsleden in de definities van middelgrote, kleine en micro-ondernemingen worden gehandhaafd, maar de financiële plafonds (omzet of balanstotaal) werden aanzienlijk opgetrokken, met name als gevolg van de inflatie en de productiviteitsstijgingen sinds 1996, toen de eerste communautaire MKB-definitie werd opgesteld. De diverse bepalingen beogen de toegang tot nationale en Europese programma's ter ondersteuning van het MKB uitsluitend ten goede te laten komen aan ondernemingen die de kenmerken van een echt MKB-bedrijf hebben (zonder de economische kracht van grotere groeperingen). Om op nationaal en EU-niveau een soepele overgang mogelijk te maken wordt de nieuwe definitie pas vanaf
1 januari 2005 gebruikt. Deze modernisering van de definitie van het MKB heeft gevolgen voor de bevordering van groei, ondernemerschap, investeringen en innovatie en stimuleert samenwerking en bundeling van onafhankelijke ondernemingen.

De heer Erkki Liikanen, lid van de Commissie belast met Ondernemingen, zei: "Kleine en middelgrote ondernemingen zijn de ruggengraat van de Europese economie. Zij vormen de sleutel voor ondernemingsgeest en innovatie in de EU en zijn derhalve van cruciaal belang voor het concurrentievermogen van de EU. Wanneer er een goede definitie bestaat van de ondernemingen die tot het MKB behoren, is het gemakkelijker hun behoeften vast te stellen en doeltreffend beleid te ontwikkelen ter compensatie van de specifieke problemen die zij in verband met hun geringe omvang hebben. Dit is van vitaal belang voor het concurrentievermogen en de groei van de werkgelegenheid in een uitgebreide Europese Unie."

Drempels voor het MKB

Categorie ondernemingen
Personeelsomvang

(niet gewijzigd)
Omzet of Balanstotaal
Middelgroot
(in 1996: 40 miljoen)
= 43 miljoen

(in 1996: 27 miljoen)
Klein
(in 1996: 7 miljoen)
= 10 miljoen

(in 1996: 5 miljoen)
Micro
(eerder niet gedefinieerd)
= 2 miljoen

(eerder niet gedefinieerd)

Thans geldt in het communautaire recht de MKB-definitie in

Aanbeveling 96/280/EG van de Commissie

De in deze definitie voorgestelde wijzigingen werden getest in een uitgebreide openbare raadpleging die in 2001 en 2002 in twee ronden plaatsvond. Hierdoor kon de tekst op diverse punten worden gewijzigd teneinde rekening te houden met de behoeften en de feitelijke situatie. De belangrijkste doelstellingen van de herziening zijn:

Vermindering van de administratieve belasting en versnelling van de procedures

Er wordt een model voor een vrijwillige eigen verklaring voorgesteld. Door de thans voor allerlei administratieve doeleinden in gebruik zijnde verschillende formulieren door een enkel formulier te vervangen kan de administratieve belasting voor bedrijven verminderen en kunnen de procedures worden versneld.

Bevordering van ondernemerschap en micro-ondernemingen

Voor het eerst bevat de herziene definitie precieze financiële drempels voor micro-ondernemingen. Hierdoor kunnen regionale en nationale steunprogramma's voor deze ondernemingen gemakkelijker worden verwezenlijkt. Ook wordt zo de essentiële rol van micro-ondernemingen voor de ontwikkeling van het ondernemerschap erkend, terwijl voorts activiteiten op het gebied van de sociale economie en ambachtelijke bedrijven als onderneming worden erkend.

Bevordering van de groei

De aanzienlijke verhoging van de financiële plafonds, waarbij rekening is gehouden met de prijs- en productiviteitsstijgingen sinds 1996, zal niet leiden tot een opmerkelijke stijging van het aantal MKB-bedrijven, maar zal wel gunstig uitpakken voor ondernemingen die investeren. Ook worden minderheidsinvesteringen van grote ondernemingen in MKB-bedrijven gemakkelijker, overigens zonder dat hierdoor de zelfstandigheid van deze bedrijven in het gedrang komt.

Vergemakkelijking van de toegang tot risicokapitaal

De herziening vergemakkelijkt het verstrekken van aandelenfinanciering aan MKB-bedrijven door een gunstige behandeling van regionale fondsen, risicokapitaalaanbieders en "business-angels".

Bevordering van investeringen in innovatie en onderzoek

Ter bevordering van investeringen in onderzoek en innovatie worden soortgelijke vrijstellingen voor investeringen in spin-offs van universiteiten en onderzoeksinstellingen ingevoerd.

Bevordering van bundelingen en toename van de rechtszekerheid

De herziening begunstigt de bundeling van zelfstandige MKB-bedrijven door de invoering van een duidelijke typologie van de ondernemingen (zelfstandig, in samenwerkingsverband en verbonden) en een transparante wijze van berekening van het personeelsbestand en de financiële drempels. Deze methode geeft een realistischer beeld van hun economische sterkte, terwijl het aantal niveaus voor de banden tussen ondernemingen die bij de berekening in aanmerking moeten worden genomen, wordt beperkt, waardoor de rechtszekerheid aanzienlijk toeneemt.

Voorkoming van ontduiking

Door het begrip "verbonden" ondernemingen te koppelen aan de

richtlijn geconsolideerde jaarrekening

is het bijzonder moeilijk de definitie te omzeilen. In de nieuwe definitie wordt in dit verband rekening gehouden met de ervaringen op het gebied van staatssteun.

Bevordering van de beroepsopleiding en het evenwicht tussen beroeps- en privéleven

Degenen die nog een beroepsopleiding volgen, worden niet meegeteld bij de personeelsplafonds, zodat ondernemingen die een beroepsopleiding aanbieden, worden begunstigd. Ook wordt geen rekening gehouden met ouder- of moederschapsverlof, teneinde ondernemingen die een evenwicht tussen beroeps- en privéleven bevorderen, niet te benadelen.

Nadere informatie over de definitie van het MKB is te vinden op:

http://europa.eu.int/comm/enterprise/enterprise_policy/sme_definition/ index_en.htm