EDS publiceert resultaten eerste kwartaal 2003

PLANO, Texas / Capelle a/d/ IJssel, 8 mei 2003 - EDS heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van 2003, dat eindigde op 31 maart.

In dit eerste kwartaal boekte het bedrijf een nettoverlies $ 126 miljoen, ofwel een verlies van $ 0,26 per aandeel. In hetzelfde kwartaal een jaar geleden boekte het bedrijf een nettowinst van $ 354 miljoen, ofwel een winst van $ 0,72 per aandeel. In de cijfers van het eerste kwartaal van 2003 is de afwaardering van $ 334 miljoen op het contract voor het Navy Marine Corps Intranet (NMCI) meegenomen.

De totale inkomsten stegen naar $ 5,37 miljard. Dit is een stijging van 2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De cash flow dit kwartaal bedroeg $ 122 miljoen, in vergelijking met een cash outflow van $ 184 miljoen vorig jaar.

Voor het volledige persbericht en details zie: http://www.eds.com/news/news_release_template.shtml?rowid=3311.

Over EDS
EDS, toonaangevend ICT-dienstverlener sinds 1962, is wereldwijd actief op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer / ontwikkeling en product life cycle management. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. In 2002 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard.

EDS en A.T. Kearney (management consultancy) zijn actief in 60 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. Tot hun Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat, Nuon, Delta Lloyd en ABN Amro.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of www.eds.nl.



Ingezonden persbericht