Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, 8 mei 2003.

Tilburger beledigt politieagenten

TILBURG - Vannacht rond kwart voor drie hebben agenten aan de Kruizemuntweg een 50-jarige Tilburger aangehouden. Hij beledigde de agenten.

Hotel overvallen

TILBURG - Een hotel aan de Kempenbaan is vannacht tussen kwart over drie en halfvier overvallen. De nog onbekende overvaller had zich op een platdak van het hotel verschanst. Als de 27-jarige nachtportier, die in Tilburg woont, een vuilniszak in een container doet springt de overvaller van een platdak. Hij bedreigde de portier met een bijl dat in keukens gebruikt wordt. De portier moet dan de kassa aan de receptie openen en het geld aan de overvaller geven. Ook moet de nachtportier zijn tas mee geven. In die tas zaten een frontje van een autoradio, twee bankpassen, een identiteitskaart en een mobiele telefoon. Uit de kassalade bij de receptie heeft de overvaller enkele tientallen euro`s meegenomen.

Agenten pakken winkeldief op

Aan de Spoorlaan in Oisterwijk hebben agenten gistermorgen rond halftwaalf een 44-jarige Tilburger aangehouden. De agenten waren op zoek naar een winkeldief. Als ze de man op de Spoorlaan zien rijden geeft een getuige aan dat de man kort daarvoor bij een tweede winkel shampoo had gestolen waarop hij wordt aangehouden. Zijn mededader wist de dans te ontspringen maar zijn identiteit is bij de politie bekend.

Politie bekeurt hardrijders

TILBURG - Aan de Rueckertbaan heeft de politie gisteren een snelheidscontrole gehouden. Er reden 1394 voertuigen langs de radarpost en 30 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 98 kilometer per uur. Aan de Rueckertbaan geldt een maximum snelheid van 50 kilometer.

TILBURG - Aan de Havendijk gingen gisteren 90 snelheidsduivels op de bon. De politie controleerde daar 975 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid daar was 99 kilometer per uur.

Man loopt hoofdwond op na val met bromfiets

ESBEEK - Een 70-jarige man uit Hilvarenbeek liep gistermiddag rond drie uur een hoofdwond op toen hij op de Esbeekseweg met zijn snorfiets in de berm naast bet fietspad terecht kwam en met zijn hoofd op de weg terecht kwam. Dat gebeurde vlak bij de woning van familie van de man die hem voor behandeling naar een ziekenhuis hebben gebracht.

TILBURG - Een 16-jarige jongen uit Goirle liep gisteren letsel op aan een knie toen hij met zijn bromfiets moest uitwijken voor een auto die uit een uitrit kwam. Deze auto werd bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Loon op Zand. De bromfietser kwam bij de uitwijkmanoeuvre ten val en raakte aan zijn knie gewond.

Man uit Leersum mishandelt zijn ex

TILBURG - Aan de Stationsstraat hebben agenten vannacht rond de klok van vier uur een 34-jarige man uit Leersum aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 24-jarige ex-vriendin uit Tilburg. De verdachte was de woning van zijn ex aan de Henri Verbuntstraat binnengedrongen. In haar huis kreeg de vrouw klappen en schoppen. De twee kinderen van de vrouw, 4 en 7 jaar oud, waren op de vlucht geslagen. Als het duo naar de politie van team Binnenstad rijdt om aangifte van de vermissing van de kinderen te doen, belt de vader van de kinderen op. Hierop wordt de man uit Leersum weer erg boos en mishandelt hij de vrouw opnieuw. Hij grijpt haar onder andere bij de keel. Via de intercom bij het politiebureau weet de vrouw alarm te slaan waarop de toegesnelde agenten de man aanhouden.

Man uit Tilburg van tas beroofd

TILBURG - Een 20-jarige man uit Tilburg is gisteravond laat van zij tas beroofd. Dat gebeurde op de Reeshofdijk. Daar werd de Tilburger door nog onbekende mannen met een stok belaagd. Het slachtoffer weet met achterlating van zijn fiets en tas te vluchten. De straatrovers gaan er met de tas van de Tilburger vandoor. In deze tas zaten onder andere 54 cd`s, kleding en identiteits- en bankpapieren.

Tilburger met mes gestoken

TILBURG - Een 29-jarige Tilburger is gisteravond rond acht uur in de Tuinstraat met een mes in de arm gestoken. Surveillerende agenten werden op de Heuvel op de steekpartij geattendeerd. Als de agenten onderzoek doen treffen ze het slachtoffer bij de EHBO van het TweeStedenziekenhuis. De Tilburger heeft een steekwond in de rechter bovenarm. De Tilburger had nog geld van de verdachte van deze steekpartij tegoed en toen hij daarom vroeg werd de man kwaad.

Bron: Carel Bouman