Gemeente Nijefurd


Lintjes in Nijefurd - 2003
diverse personen kregen dit jaar een Koninklijke onderscheiding.

Op dinsdagmorgen 29 april heeft burgemeester J.W. Boekhoven 's morgens vier Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt:

* om 09.00 uur aan de heer S. Bandstra (52 jaar) uit Koudum. De heer Bandstra heeft sinds 1982 tot heden (bestuurlijke) activiteiten ontplooid op sportief terrein, meer specifiek voor de Iepenbiere Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS). Decorandus levert een betekenisvolle bijdrage aan de voortgang van (een deel van) de activiteiten van deze vereniging. Tevens heeft hij zich vele jaren verdienstelijk gemaakt voor de Baptisten Gemeente en de IJsclub "Eensgezindheid". Gelet op de aard, de duur en de uitstraling van zijn activiteiten wordt de heer Bandstra benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

* om 10.00 uur aan de heer en mevrouw Terwisscha van Scheltinga uit Workum. De heer T.J.J.M. Terwisscha van Scheltinga (63 jaar) heeft zich vanaf 1976 ingezet voor De Zonnebloem, vanaf 1982 voor de ouderenzorg en sedert 1991 voor de restauratie van de St. Werenfriduskerk in Workum. Daarnaast heeft hij zich ingespannen voor de opbouw van de ziekenomroep. Decorandus heeft opvallende prestaties geleverd, en werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

* Mevrouw P.M. Terwisscha van Scheltinga-van Santen (66 jaar) heeft zich vanaf 1970 ingezet voor De Zonnebloem (lokaal en regionaal) en voor de St. Werenfridusparochie in Workum. Zij verricht werkzaamheden die voor de samenleving in het algemeen en in die voor de Workumse samenleving in het bijzonder van bijzondere betekenis en waarde zijn.

De heer en mevrouw Terwisscha van Scheltinga worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


* om 11.15 uur aan de heer W. Postma uit Koudum (62 jaar). De heer Postma is sinds 1985 actief binnen de watersport op zowel bestuurlijk als uitvoerend vlak. Hij heeft tot op heden een belangrijke bijdrage geleverd aan de promotie van de watersport en het verbeteren van de voorzieningen voor deze sport. Decorandus heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en anderen gestimuleerd. Gelet op de aard, duur en uitstraling van zijn activiteiten wordt de heer Postma benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.