Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 8 mei 2003

* OVERVALLER AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht van 25/10/2002)
ROTTERDAM - Rechercheurs van het district De Noordhoek losten met de aanhouding van een 41-jarige Rotterdammer een in oktober van het vorig jaar gepleegde overval op een supermarkt aan het Ganzerikplein op. Op donderdagavond 24 oktober bedreigde de man in het kantoortje van de zaak twee personeelsleden met een vuurwapen en ging er met de inhoud van de kluis vandoor. Eind april werd de Rotterdammer, die internationaal gesignaleerd stond, door de Turkse justitie uitgeleverd, nadat hij in Turkije was aangehouden.


* VERDACHTE SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - (Zie ook persbericht van 13/04/2003) Met de aanhouding van een 30-jarige Rotterdammer losten rechercheurs van het district De Noordhoek een schietpartij op, die op zaterdagmiddag 12 april jl. plaatsvond op een parkeerplaats aan de Peppelweg. Een 37-jarige Rotterdammer werd daar na een ruzie met kennissen met een vuurwapen in zijn hals geschoten door een 30-jarige Rotterdammer. Na onderzoek kon de 30-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Hij is inmiddels in bewaring gesteld.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmorgen tussen kwart over acht en kwart voor tien een verkeerscontrole in de Zaagmolenstraat. Daarbij werden 42 auto's en hun berijders gecontroleerd. Achttien gingen er op de bon voor het niet dragen van de autogordel.


* TWEE HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam ontmantelde woensdagmiddag in de De Hoopstraat en 's avonds in de Willem Brouwerstraat hennepkwekerijen. Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd rond half vijf een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand in de De Hoopstraat. In een afgesloten ruimte werden 857 hennepplanten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Vier aanwezige mannen, in leeftijd variërend van 28 tot 57 jaar, uit Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen, werden op grond van de Opiumwet aangehouden. Na opgemaakt proces-verbaal werden zij in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. Omdat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt, werd de elektriciteitsvoorziening afgesloten. Naar aanleiding van een melding over een waterlekkage werd woensdagavond tegen zeven uur een onderzoek ingesteld in een woning in de Willem Brouwerstraat. In een kamer werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 160 werden genomen. De 36-jarige bewoonster kreeg op grond van de Opiumwet een proces-verbaal.


* GEKANTELDE TRUCK VEROORZAAKT VERKEERSCHAOS

ROTTERDAM - Woensdagmorgen kort na negen uur ramde een 21-jarige Britse vrachtwagenchauffeur met zijn truck met oplegger een viaduct op de Rijksweg A15, ter hoogte van de Vondelingenweg. Doordat de oplegger namelijk een aantal centimeters te hoog bleek, ging de combinatie vervolgens onderuit en kantelde. Daarbij werden drie rijstroken geblokkeerd.
Het verkeer op de Rijksweg A15, richting Rotterdam, kon tot woensdagmiddag drie uur slechts gebruikmaken van één rijstrook. Dat leidde tot lange files. Nadat de combinatie was weggetakeld konden de Rijksweg A15 weer in z'n geheel worden vrijgegeven. De betrokken bestuurder kreeg een boete van 750 euro opgelegd.


* SNELHEIDSCONTROLE
Verkeershandhaving) hield woensdagmiddag tussen twee en drie uur een radarsnelheidscontrole op de Laan op Zuid. Van de 490 passerende automobilisten namen 18 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.


* TELEFOONWINKEL OVERVALLEN - VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks zes uur werd een telefoonwinkel op het Stadhuisplein overvallen. Een man bedreigde met een heggenschaar het personeel. Het personeel vluchtte echter de winkel uit, waarop ook de overvaller besloot de winkel te verlaten. Hij liep zonder buit weg in de richting van de Coolsingel. Daar kon de verdachte worden aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde politie. De 43-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De heggenschaar is in beslag genomen.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks half zes raakte een 36-jarige Rotterdammer in de Willem Ruyslaan gewond bij een steekpartij. Het slachtoffer verklaarde onenigheid te hebben gehad met drie onbekende personen. Tijdens die ruzie werd hij in zijn rug gestoken. Waarover de ruzie ging bleef nog onduidelijk. De man werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar hij ter observatie werd opgenomen.
De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in.


* BROM/SNORFIETS CONTROLE
ROTTERDAM - Het wijkteam Crooswijk hield woensdagmiddag en -avond op de Boezemsingel een brom/snorfiets controle. Er werden in totaal 40 bromfietsen gecontroleerd. Er bleken er maar 10 geheel in orde te zijn. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid (21), onverzekerd (12), geen bromfietscertificaat(8), maar ook voor gladde band en geen gele plaat.
Er werden 11 bromfietsen in beslag genomen in verband met de verzekering en 2 gestolen bromfietsen onderschept. Drie personen bleken nog gesignaleerd te staan voor openstaande boetes.