---
Integratie FileNet met Plumtree dankzij Soft Cell
---
Soft Cell ontwikkelt bouwstenen voor integratie van FileNet-suite met portaalsoftware van Plumtree Deurne, 08/05/2003

Soft Cell, Belgische leverancier van ERP- en e-business-oplossingen, heeft een integratie ontwikkeld waarmee de koppeling kan gemaakt worden tussen de toepassingen van FileNet, de toonaangevende leverancier van Enterprise Content Management-oplossingen en Plumtree, leverancier van portaalsoftware. In een portaal hebben medewerkers via één geïntegreerde omgeving toegang tot alle informatie die ze, vanuit hun rol, nodig hebben. Dat kan gaan van hun e-mail- en rapporteringsysteem tot de CRM-toepassing en het boekhoudprogramma. De bouwstenen of zogenaamde 'portlets' waaruit de portaalsite is opgebouwd zorgen voor toegang tot de bedrijfstoepassingen via de portaalsoftware van Plumtree. Soft Cell bouwde de portlets die toegang geven tot de FileNet-toepassingen. De integratiesuite ondersteunt FileNet's applicaties voor Content Services (document management-systeem), eProcess (work flow-systeem) en de Web Crawler, een zoekmotor voor het indexeren en opzoeken van bepaalde trefwoorden in FileNet content via de bedrijfsportaal van Plumtree. De Web Crawler en portlets zijn beschikbaar op de website van Plumtree, http://showroom.plumtree.com/.

Volgens een recente studie van de Delphi Group getiteld "Enterprise Portals: Total Market Perspective," waarin een compleet overzicht wordt gegeven van de huidige portaalimplementaties is Plumtree de meest gebruikte partij voor de integratie van beheersystemen van FileNet, Documentum, Interwoven, Lotus, Open Text and Stellent. De administratieve toepassingen van deze softwareverkopers worden verankerd in de Plumtree-portalen d.m.v. portlets. Bovendien ondersteunt Plumtree als enige de Web Crawler in zijn portalen.

De Crawler Web-zoekmotor is uitgerust met volgende functionaliteit:
· Het periodiek scannen van het FileNet-geheugen naar de laatste versie van bepaalde documenten en/of zoeken naar nieuwe inhoud;
· Het aanmaken van links in de directory van de portaal die onmiddellijk toegang verschaffen tot specifieke tekstdocumenten, afbeeldingen, werkbladen of andere vormen van content.

Soft Cell's portlet voor de FileNet Content Services-toepassing stelt gebruikers in staat:

· een lijst met voorkeurdocumenten te personifiëren;
· content zoeken en bekijken in het FileNet-geheugen;
· parameters en eigenschappen vastleggen om documenten te personifiëren.
De portlet voor de FileNet eProcess-applicatie zorgt ervoor dat gebruikers:
· hun rol of activiteiten kunnen bekijken op de FileNet eProcess inbox;
· bepaalde taken kunnen selecteren waaraan ze werken;
· hun inbox kunnen personifiëren door de workflow te doseren.
Carl Moons, managing director van Soft Cell: "Op vraag van FileNet ontwikkelde Soft Cell specifieke portlets voor de integratie van FileNet met Plumtree. Op die manier hebben medewerkers één webgebaseerde omgeving waar ze via een gebruikersnaam en paswoord al hun essentiële toepassingen en documenten kunnen raadplegen. Die manier van 'proces'-denken' leeft al jaren bij Soft Cell en sluit perfect aan bij de actuele automatiseringsfilosofie."

Momenteel wordt de portlet-technologie van Soft Cell reeds gebruikt door ROC ASA in Nederland (Regionaal Opleidingen Centrum Amsterdam - 't Sticht - Amersfoort), Sikorsky Aircraft Corporation, wereldwijd marktleider op het gebied van ontwerp en productie van helikopters voor commerciële, industriële en militaire doeleinden en papierfabrikant Weyer Hauser.
---
END

---
Over Plumtree-software
Plumtree-software creëert een eenvoudig gepersonifieerd webportaal voor de informatie en de toepassingen die de bedrijven elke dag gebruiken. Het uitbreidbare portaalplatform van Plumtree organiseert links naar verschillende soorten bedrijfsdocumenten in een web directory, en verzamelt toepassing en internet-diensten van verschillende systemen in een gepersonifieerde webpagina. Plumtree neemt ook diensten van andere systemen op in zijn portaalplatform met plug-in-componenten, de zogenaamde Plumtree Portal Gadgets, die ontwikkeld kunnen worden in uiteenlopende programmeeromgevingen, op een uitgebreide reeks platforms. Plumtree en zijn partners hebben honderden gadgets ontworpen die diensten en inhoud van verkopers als Documentum, eRoom Technology, IBM, Microsoft, SAP, Screaming Media, Siebel Systems en andere integreren in de portaaltoepassing. De strategie van Plumtree is erop gericht een netwerk van
portaaltechnologie en gebruiksexpertise op te bouwen dat zijn gelijke niet kent in de industrie. Plumtree heeft meer dan 50 systeemintegrators zoals onder andere PricewaterhouseCoopers en Compaq Computer, en meer dan 100 klanten zoals onder andere Ford Motor Company en Procter & Gamble. Plumtree werkt samen met technologieverkopers, systeemintegrators en klanten om het Plumtree-platform aan te vullen met nieuwe portlets, klanteigen inhoud, betere gebruiksmethodes en industriespecifieke
portaaltoepassingen. Om meer te weten over Plumtree, brengt u een bezoekje aan www.plumtree.com, of bekijkt u een demonstratie op www.corporateportal.com.
Over Soft Cell
Soft Cell is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware-oplossingen en diensten voor bedrijven die het beste willen bereiken wat betreft de organisatie en het beheer van hun e-businessmodel. Het bedrijf werd opgericht in 1981 en heeft meer dan 250 klanten verspreid over Europa, de Verenigde Staten, Afrika, Azië en de Pacific. Dit betekent dat meer dan 1200 administraties uitgerust zijn met ERP- en e-business-oplossingen van Soft Cell. De hoofdzetel van de onderneming is gevestigd te Antwerpen. Andere directe kantoren zijn er in Nederland en Tsjechië. Soft Cell telt 125 medewerkers waarvan 80 gevestigd zijn te Antwerpen.