Gemeente Winterswijk


8 mei 2003

CARLA AALBERTS WINNAAR CULTURELE PRIJS GEMEENTE WINTERSWIJK Carla Aalberts van Galerie Help U Zelven heeft de Culturele Prijs Gemeente Winterswijk 2002 gewonnen. Aalberts vervult een belangrijke voortrekkersrol bij het exposeren van toegepaste kunst en textiel vormgeving. Volgens de jury getuigt dat van grote durf en doorzettingsvermogen.

De jury kent Aalberts de prijs toe omdat ze in enkele jaren een succesvolle galerie voor toegepaste kunst en textiele vormgeving heeft opgezet in Nederland. Ook slaagt ze erin iedere twee maanden een expositie te houden die door mensen uit het hele land wordt bezocht. Een ander belangrijk punt voor de jury is dat Aalberts veelvuldig jonge, onbekende, getalenteerde kunstenaars uit Nederland de kans biedt om hun werk in Winterswijk te exposeren.

De Culturele Prijs Gemeente Winterswijk, de opvolger van de Kees Kraaijenbrink Cultuurprijs, bestaat uit een geldbedrag van 500,- en een oorkonde.
Van de jury maken naast voorzitter wethouder Sletering, de heren F. Jansen, G. Kruisselbrink en P. Puntman deel uit.

Op vrijdag 23 mei a.s. zal André Sletering de prijs uitreiken tijdens een bijeenkomst met een bijzonder cultureel karakter in Schouwburg 'De Storm'. Aanvang van het programma om 20.00 uur.

Wilt u deze avond bijwonen dan bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom in het restaurant gedeelte van Schouwburg 'De Storm'.