Politie Amsterdam-Amstelland

Acht aanhoudingen bij inval
8-5-2003. Gisteravond rond zeven uur werd een inval gedaan in een woning in de Columbuspleinbuurt bij een huisdealer. Acht verdachten werden aangehouden, waarvan er drie in verzekering zijn gesteld. Er werd bij deze actie totaal 50 gram cocaïne en een vuurwapen aangetroffen.

Na observatie van het pand door een speciaal politieteam werd vastgesteld dat er regelmatig harddruggebruikers het pand bezochten. Onder supervisie van een officier van jusitie van het parket Amsterdam werd een nader onderzoek ingesteld. Gisteren werd de woning opnieuw onder observatie genomen. Politiemensen die een cirkel rond de locatie hadden gevormd, konden op straat diverse verdachten aanhouden die net harddrugs aangeschaft hadden. Bij een van hen werd zelfs 20 gram cocaïne aangetroffen. Bij de inval in de woning werden de overige verdachten, waaronder de bewoner, aangehouden. In de woning werd 30 gram cocaïne en een vuurwapen aangetroffen.

---

Motorrijder zwaargewond

8-5-2003. Gistermiddag rond tien over vier is een 33-jarige motorrijder uit Drachten zwaargewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op A8. De bestuurder reed op de in de bocht naar de A10, richting Coentunnel. Hij raakte kennelijk de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Het slachtoffer gleed door tegen de vangrail en sloeg er over heen. De traumaheli werd ingezet om de man te stabiliseren. Hij werd met onbekend letsel onder escorte van politiemotoren naar een ziekenhuis gebracht.

---

Vier gewonden bij brand

8-5-2003. Vannacht rond kwart over een liepen twee bewoners en twee poltiemensen rookvergiftiging op bij een brand in een woning boven een café aan de Oosteinderweg in Aalsmeer. De vier slachtoffers konden na behandeling in een ziekenhuis weer weg. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

De politiemannen raakten gewond toen ze de woning binnengingen op zoek naar mogelijke slachtoffers. De twee vrouwen die zich op de zolderverdieping bleken te bevinden, konden door hen niet bereikt worden. Brandweerpersoneel heeft de de vrouwen uiteindelijk uit hun benarde positie kunnen bevrijden.

---

Getuigen gezocht aanrijding brommer - bus

8-5-2003. De politie is op zoek naar getuigen van het verkeersongeval op de IJdoornlaan op 3 maart rond middernacht. Hierbij raakte een 59-jarige bromfietser zwaargewond toen hij werd geschept door een bus. Op 11 april overleed de man aan zijn verwondingen zonder bij kennis te zijn geweest.
Mensen die informatie hebben omtrent het ongeval kunnen contact opnemen met wijkteam Klimopweg op telefoonnummer: 0900-8844.
---

Man gewond bij overval

8-5-2003. Gisteravond rond zeven uur raakte een 32-jarige man gewond bij een gewapende overval door vier mannen op een horecagelegenheid in de Kinkerstraat. De daders maakten een onbekend geldbedrag buit.

Op het moment van de overval waren in de zaak twee personeelsleden en een klant aanwezig. De daders kwamen de zaak binnenlopen en bedreigden de aanwezige personen met vuurwapens. De eigenaar werd tijdens de overval in zijn gezicht geslagen. Hij liep daardoor gezichtsletsel op waarvoor hij zich in een ziekenhuis heeft laten behandelen. De daders zijn lopend vertrokken. Een uitgebreide zoektocht in de omgeving had geen resultaat. Het rechercheteam dat zich met deze zaak bezighoudt is op zoek naar getuigen die de daders mogelijk hebben zien aankomen of wegvluchten. Het onderzoeksteam is te bereiken op het bureau Houtmankade via telefoonnummer 0900-8844.