Korps: Friesland, plaats: Fryslân 8-05-2003
Politieberichten van 8/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: autobrand
Donderdag omstreeks 02.45 uur werd gemeld dat een auto in de brand stond, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Worp Tjaardastraat. De eigenaresse van de auto, een 35-jarige inwoonster van Sneek, werd wakker van één of ander geluid. Toen zij was opgestaan en door het raam naar buiten keek, zag zij dat haar auto in de brand stond en dat vermoedelijk drie mannen wegreden in een bestelauto. Door de brandweer werd het vuur geblust. Of de auto`s die naast de brandende auto stonden schade hebben opgelopen is niet bekend. De brandende auto werd weggesleept. De oorzaak van de brand is niet bekend, doch brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Raard: autobrand
Woensdag omstreeks 04.25 uur werd door een omwonende ontdekt dat op Bannerhus een auto in de brand stond. De auto stond in lichterlaaie. Het vuur werd door de brandweer geblust. Uit onderzoek bleek dat waarschijnlijk kortsluiting de oorzaak van de brand is geweest. De eigenaresse van de auto (verdere gegevens nog niet bekend) moet nog worden gehoord.

Damwoude: inbreker aangehouden
Donderdag omstreeks 05.30 uur kwam er een melding binnen dat er zou worden ingebroken bij het winkelcentrum "Damwoude" aan de Conradi Veenlandstraat. Op het dak van het winkelcentrum was door een getuige en man gezien. De politie, die snel ter plaatse was, trof op het dak inderdaad een man aan. De man, een 29-jarige inwoner van Damwoude, werd aangehouden. Hij had gepoogd een ruit van een winkel te vernielen, doch dit was niet gelukt. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Nijemirdum: visstroper aangehouden
Maandagavond omstreeks 20.30 uur werd bij het IJsselmeer onder Nijemirdum een 64-jarige inwoner van die plaats aangehouden ter zake visstropen. De verdachte haalde uit water van het IJsselmeer een aantal aalkistjes met daarin paling en deponeerde deze in de kofferbak van zijn auto. De verdachte werd aangehouden. Hij was niet in het bezit van een enige vergunning. In de kofferbak werden naast de aalkistjes (4)ook een fuik aangetroffen. De gevangen paling werd teruggezet, terwijl de aalkistjes en de fuik in beslag werden genomen. In de Zandvaart werden eerder in de week reeds vier fuiken aangetroffen en in beslag genomen. Deze fuiken bleken ook van de verdachte te zijn. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: mishandeling
Woensdag omstreeks 16.30 uur vond op de parallelweg van de Burgemeester Falkenaweg een mishandeling plaats waarbij een man en een vrouw betrokken waren. Over de mishandeling spreken de man en vrouw elkaar tegen. De man, een 65-jarige inwoner van Heerenveen, fietste achter de vrouw, een 42-jarige plaatsgenoot, die in dezelfde richting reed. De vrouw begeleidde haar zoon, die rechts naast haar in een invalidenwagen reed. De achteropkomende fietser kon niet passeren, al hoewel hij dit verschillende malen (door bellen) duidelijk had gemaakt. Toen hij op een gegeven moment toch kon passeren raakte hij met zijn linker elleboog een auto, die aldaar geparkeerd stond en als reactie sloeg hij met zijn rechterhand naar rechts en raakte daarbij de vrouw. Die gaf daarop direct een klap terug, waardoor de man in het gezicht werd geraakt en zijn bril verloor. De vrouw verloor volgens haar een gouden ketting, die de man zou hebben gepakt, hetgeen weer door de man wordt ontkend. De politie vraagt eventuele getuigen met name twee mannen, die aldaar aan het werk waren, gezien de tegenstrijdigheden in de verklaringen van betrokken, om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272