Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-05-2003 Persbericht district Heerlen en Kerkrade; (JC 13.25u) Donderag 8 mei 2003

District Heerlen

Heerlen; Hartslag
De politie heeft afgelopen woensdagavond en nacht bij controles in en om de Heerlense binnenstad (in het kader van het hartslagproject) in totaal 16 personen bekeurd. Twaalf kregen een gebiedsontzegging; drie personen werd (van gemeentewege) een dwangsom opgelegd en een een 41 jarige inwoonster van Geleen werd aangehouden omdat zij een politieagente herhaaldelijk beledigde. De politie maakt hiervan proces-verbaal op.

Heerlen; snel geblust
Woensdag 7 mei om ongeveer 16.00 uur passeerde een politiepatrouille een tankstation aan de Bokstraat in Heerlen. Op dat moment zagen de politieagenten een aldaar staande motor in brand vliegen. Zij gebruikten ogenblikkelijk de aanwezige blusapparatuur van het tankstation, waardoor de brand snel geblust was. De eigenaar van de motor had bij het tanken wat benzine gemorst, dat op het hete motorblok terechtkwam en toen vlam vatte.

District Kerkrade
Vijlen; diefstal verkeersborden
Gedurende het afgelopen weekeinde werden aan de Hilleshagerweg in Vijlen vijf verkeersborden gestolen. De gemeente Vaals is de eigenaar van deze borden en deed van de diefstal aangifte bij de politie.

Kerkrade; hennepplantage
Woensdag 7 mei 2003 omstreeks 11.45 uur heeft de politie in een woning aan de Ailbertuslaan in Kerkrade een hennepkwekerij aangetroffen. De aangehouden eigenaar kreeg middels een snelrechtprocedure een boetebedrag van 1000 opgelegd.
De politie deed opgenoemde datum en tijd een onderzoek in de woning, naar aanleiding het vermoeden dat er een hennepkwekerij aanwezig was. De kwekerij werd in een van de slaapkamers aangetroffen. Daarin stonden 96 planten, 1 afzuiginstallatie, 1 koolstoffilter, 5 kweeklampen, 5 trafos en 1 ventilator. Essent stelde vast dat de stroomvoorziening legaal was.
Tegen de 39 jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt en de genoemde apparatuur werd in beslag genomen.