Drempels weg


Gemeente Lelystad zeer betrokken bij Drempels Weg

Campagne in Flevoland van start

08-05-2003
Drempels Weg is nu actief in Flevoland. De ambassadeurs Wendy van der Meer, Mary Hanekamp en Dé Veen zullen tot 2 juni aandacht vragen voor het belang van toegankelijke websites. Op 7 mei werden zij in het stadhuis van Lelystad door burgemeester Leeuwe geïnstalleerd. De burgemeester toonde zich een gastvrij en betrokken man. In zijn opening heette burgemeester Leeuwe de ambassadeurs in het bijzonder welkom. Hij vertelde benieuwd te zijn naar hun verhalen. ,Ik kan me bijvoorbeeld niet goed voorstellen hoe ik als visueel gehandicapte met internet om zou gaan, vertelde de burgemeester.

De ambassadeurs vertelden de burgemeester uitgebreid over hun internetervaring. Mary Hanekamp vertelde dat een link aanklikken voor haar soms net prijsschieten is. Dé Veen gaf aan dat pictogrammen hem zouden helpen een site sneller en beter te begrijpen. Wendy van der Meer liet de aanwezigen weten tegen welke drempels een visueel gehandicapte aanloopt, zoals ontbrekende alt-teksten. Alledrie de ambassadeurs gaven aan pop-ups als heel vervelend te ervaren. Uit alledrie de verhalen bleek overigens ook de waarde van internet, vooral op het gebied van contacten leggen en onderhouden en de vergroting van de zelfstandigheid. Vooral vanwege dat laatste hoopt Mary Hanekamp gehandicapten te interesseren voor internet: ,Veel mensen zijn nu nog onbekend met de mogelijkheden.

Goede score
Bij de afsluiting van de bijeenkomst liet de gemeente Lelystad weten zich in te zullen spannen voor de Drempels Weg doelstellingen. De gemeente wil zoveel mogelijk andere organisaties aanzetten hun internetsite toegankelijk te maken. Om die reden is de gemeente niet alleen gastheer voor de startbijeenkomst, maar ook voor een speciale informatiebijeenkomst op 12 mei waarbij diverse webbouwers en vertegenwoordigers van gemeenten in Flevoland aanwezig zijn. Dat de gemeente serieus bezig is met toegankelijk internet, blijkt uit de test die Drempels Weg uitvoerde op de gemeentelijke website. Deze scoorde relatief hoog. Er moet slechts een klein aantal puntjes op de i gezet worden en dan is de website toegankelijk.

Op de site van de gemeente Lelystad is een artikel gewijd aan de bijeenkomst.