FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland




---

Vestiging ZON boekt recordomzet (08-05-03)

Venlo - Op dinsdag 6 mei 2003 realiseerde FloraHolland vestiging ZON een dagrecordomzet aan de klokverkoop van bloemen en planten. Er werd voor 910.956 euro gekocht hetgeen een omzetstijging van 3 procent is ten opzichte van vorig jaar.

Vestiging ZON heeft een dergelijke omzet aan de klok nog niet eerder kunnen realiseren. Deze recordomzet is vooral te danken aan de 'aankomende' moederdag op 11 mei, in combinatie met bijna 7 procent hogere totale aanvoer en de betere klokprijsvorming van met name tuinplanten en kamerplanten. Ten opzichte van dezelfde dag in 2002 stegen de prijzen van kamerplanten met 24 procent bij een 14 procent hogere aanvoer. De prijzen van tuinplanten stegen met 9,5 procent bij een 9 procent hogere aanvoer. De prijzen van bloemen daalden met bijna 18 procent bij een 5 procent hogere aanvoer.

Sinds begin dit jaar is er een sterke omzetgroei waarneembaar bij vestiging ZON. In de periode t/m week 18 heeft vestiging ZON een omzetgroei aan de klok van 6,5 procent ten opzichte van vorig jaar kunnen realiseren. Nieuwe commerciële initiatieven zoals 'Vrijdagveiling, een complete veiling' en de 'Tuin- en Terrasplantenveiling' worden als positief ervaren door de relaties.