Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o 8-05-2003
1e persbericht van donderdag 8 mei 2003 Berichten uit de regio

Milheeze Aarle Rixtel Gemert: Misdaadpreventie
De politie van Gemert Laarbeek heeft woensdagavond, van 19.00 uur tot 22.00 uur, in het kader van de actie niets erin niets eruit met 16 medewerkers gecontroleerd. Er zijn flyers uitgedeeld en mensen aangesproken op het voorkomen van autoinbraken. Het doel van de actie is mensen te bewegen geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en de auto af te sluiten. Er zijn in het totaal 909 autos gecontroleerd in verschillende wijken waar de laatste tijd meldingen van diefstal uit autos zijn binnen gekomen. 16 autos waren niet afgesloten. In deze autos zaten autoradios, jassen en tassen. In een van de niet afgesloten autos werd op de achterbank een laptop aangetroffen. Bij het zien van de politie kwamen veel eigenaren naar hen toe. Middels een gesprek werd uitgelegd wat de bedoeling was en dat men, ook onder de eigen carport, de auto af moet sluiten om diefstal te voorkomen. De meeste mensen waren zeer ingenomen met de actie.

Helmond: Aanhouding na mishandeling
Woensdagavond om 22.45 uur is in Helmond een 19-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn moeder te hebben mishandeld en bedreigd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij
Op het Neckerspoel is woensdagavond om 23.35 uur een 23-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man was kort ervoor betrokken geweest bij een vechtpartij waarbij hij een 18-jarige inwoner van Eindhoven een kopstoot had gegeven. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken tand op. Bij zijn aanhouding probeerde de verdachte een mes te verbergen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Het mes is inbeslag genomen.

Eindhoven: Onder invloed
Donderdagmorgen om 00.52 uur is op de Aalsterweg een 50-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.30 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Doorrijden na aanrijding met gewonde. Een 19-jarige inwoner van Eindhoven is donderdagmorgen omstreeks 02.23 uur op de Edisonstraat, bij het oversteken, aangereden door een grote grijze personenauto die na de aanrijding doorreed. Het slachtoffer is met een gebroken been en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Onder invloed
Op de Lage Dijk is donderdagmorgen om 03.00 uur een 36-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,70 promille aan. Doordat de verdachte al 10 maal is gepakt voor het rijden onder invloed, kreeg hij een proces-verbaal en rijverbod van twee uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto is inbeslaggenomen.

Deurne: Diefstal bedrijfsauto
Vanaf een parkeerterrein aan de Dr H van Doorneweg is tussen woensdagmiddag 17.30 uur en donderdagmorgen 05.30 uur een bestelauto, merk Mercedes Benz, type 903.6 313 CDI, kleur zilver, voorzien van het kenteken 23-BH-DD, weggenomen.

Eindhoven: Tweede verdachte zware mishandeling aangehouden Donderdagmorgen om 05.40 uur is een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling van de 53-jarige Eindhovenaar op dinsdagavond om 23.45 uur (zie persbericht 1 van woensdag 7 mei 2003). De politie verwacht met de aanhouding van deze verdachte de mishandeling te hebben opgelost. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Vannacht is er in een woning aan de Bruggerdijk ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van het slot van een deur aan de achterzijde. Uit de woning is een videocamera weggenomen.