Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-05-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 14.15 u) Donderdag, 8 mei 2003

District Sittard

Sittard; fikse boetes hennepkwekerij
De politie heeft een hennepkweker uit Sittard in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete Euro 2.100,--. Bij controle afgelopen woensdagmorgen in een woning aan de Tudderenderweg in Sittard vond de politie in de kelder een hennepkwekerij met totaal ruim 210 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren, tijdschakelaars en ventilatoren) in beslag genomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat ook met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Die heeft de hennepkweker een voorlopige boete van Euro 1.000,-- opgelegd. Alle boetes werden meteen betaald.

Sittard; aanrijding
Afgelopen woensdagmorgen omstreeks 11.00 uur vond op de kruising Dr. Nolenslaan / Hasseltsebaan in Sittard een aanrijding plaats. Een 42-jarige bestuurster van een auto uit Echt kwam met haar auto in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Roosteren. Die kwam met zijn bromfiets ten val en raakte gewond (vermoedelijk een gebroken pols). Ook een 15-jarige passagier uit Born raakte gewond en werd met vermoedelijk een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Sittard; inbraak
Afgelopen nacht kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een eetgelegenheid aan de Brandstraat in Sittard. De politie die snel ter plaatse ging kreeg vervolgens van getuigen informatie dat enkele personen waren weggerend en de politie ging in de omgeving dan ook op onderzoek uit. De politie trof, ook op aanwijzingen van alerte getuigen in de struiken aan de Haspelsestraat en aan de Deken Haenraetstraat twee mannen aan die zich daar vermoedelijk trachtten te verbergen. De beide verdachten, een 30-jarige man uit Heerlen en een 49-jarige man uit Sittard werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Bij een van de verdachten in de struiken vond de politie allerlei gereedschap en een neppistool. Die werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of beide verdachten iets met de inbraak aan de Brandstraat te maken hebben (ze ontkennen dat).

Urmond; over de kop
Afgelopen nacht omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding dat op de oprit van de A-2 in Urmond een auto over de kop was gegaan. Bij de auto trof de politie een man aan, een 32-jarige man uit Maastricht waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat de man onder invloed was. Hij werd als verdacht van het onder invloed besturen van een auto aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat de verdachte ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie stelt een nader onderzoek in.