Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (8/5)

Oosterhout, 8 mei 2003

Bommelding
GILZE: Vanochtend omstreeks 09.30 uur kwam bij de 112-alarmcentrale de melding binnen dat om 10.00 uur een bom zou ontploffen bij een bedrijf aan de Broekakkerweg. Op dat moment waren circa zestig medewerkers aanwezig. Het bedrijf is ontruimd en een bomverkenner van de politie heeft het gebouw onderzocht op aanwezigheid van explosieven. Rond 10.50 uur is het gebouw vrijgegeven en konden de medewerkers het werk hervatten. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding voor winkeldiefstal
WAALWIJK: De politie bekeurde op 7 mei rond 17.30 uur een 67-jarige vrouw uit Kaatsheuvel voor winkeldiefstal. In een winkel in De Els werd zij op heterdaad betrapt toen ze een paar slippers probeerde te stelen.

Diefstal motor
LAGE ZWALUWE: In de nacht van woensdag 7 mei op donderdag 8 mei werd tussen 03.00 uur en 03.30 uur vanaf de oprit van een woning aan de Dorpsstraat een blauwe motor ontvreemd. Het betreft een Yamaha, type YZF-R1 met kenteken MZ-19-XG. De motor was met een slot aan voor- en achterwiel afgesloten en beveiligd met een alarm. De politie heeft de motor landelijk als gestolen gesignaleerd.

Snelheidscontrole
LAGE ZWALUWE: Op woensdag 7 mei hield de politie tussen 14.20 uur en 16.20 uur een snelheidscontrole op de Oude Weg. Aantal passanten: 369. Overtredingen: 35. Hoogste snelheid: 85 km p/u.

Aanhouding winkeldievegge
OOSTERHOUT: Op woensdag 7 mei hield de politie om 15.35 uur een 27-jarige vrouw uit Breda aan voor winkeldiefstal bij een bedrijf aan het Arendshof. Zij had een spijkerbroek uit een rek weggenomen en daarna de beveiliging verwijderd. Ze is vervolgens de winkel uitgelopen zonder de broek bij de kassa af te rekenen. Een beveiligingsbeambte hield haar aan en droeg haar over aan de politie. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Dronken achter het stuur
OOSTERHOUT: In de nacht van woensdag 7 mei op donderdag 8 mei hield de politie omstreeks 02.00 uur op de Prins Frederikstraat een 24-jarige vrouw uit Gilze aan, omdat zij een personenauto bestuurde terwijl zij te veel gedronken had. Op het bureau blies de vrouw 290 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van 2 uur en dagvaarding. Na verhoor is ze weer in vrijheid gesteld.

Twee personen gewond bij aanrijding
OOSTERHOUT: Op woensdag 7 mei vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Beneluxweg-Burgemeester Materlaan-Europaweg tussen een 77-jarige fietser en een 19-jarige bromfietser. Beide heren komen uit Oosterhout en zijn per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in die plaats. Naar de oorzaak van de aanrijding stelt de politie een onderzoek in. De bestuurder van de bromfiets mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De fietser is in het ziekenhuis opgenomen.

Bron: Connie Polak