TRIPLE P

Hoofdpunten eerste kwartaal 2003 Triple P

FOR IMMEDIATE RELEASE

TRIPLE P N.V.
Investor Relations contact
Peter van den Oord
Chief Financial
Officer
+31 (0)347353204
Poord@triple-p.nl
www.triple-p.nl

HOOFDPUNTEN EERSTE KWARTAAL 2003


- Triple P meldt een positief bedrijfsresultaat van 0,2 miljoen euro;


- Aantal nieuwe strategische klanten selecteren Triple P;

- Herstructurering heeft effect; operationele kosten 7,5% gedaald; verdere kostenreductie noodzakelijk.

Vianen, 8 mei 2003 - Het in Nederland gevestigde en aan de Amerikaanse beurs genoteerde Triple P N.V. (NASDAQ SMC: TPPP) meldt over het eerste kwartaal van 2003 een omzet van 20,8 miljoen euro. Verder toont de winst- en verliesrekening een bedrijfsresultaat van 0,2 miljoen euro en een netto winst van eveneens 0,2 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2002 heeft het bedrijf een herstructurering en rationalisatie doorgevoerd waarvan de eerste resultaten in het eerste kwartaal van 2003 zichtbaar zijn. De synergische effecten van het samenvoegen van de drie voormalige divisies tot één organisatie heeft een aantal nieuwe strategische klanten opgeleverd voor het leveren van zowel producten als diensten met in potentie substantiële omvang. Daarnaast heeft Triple P een aantal meerjarige contracten afgesloten om op locatie voor deze klanten (delen van) de ICT- infrastructuur te beheren. Deze klanten hebben voor Triple P gekozen op basis van degelijke referenties bij bestaande klanten, de flexibiliteit bij het inspelen op de wensen van de klant en de goede prijs-prestatie verhouding.

Ook in de kosten zijn de effecten van de herstructurering en rationalisatie zichtbaar. De operationele kosten daalden met 7,5%. Verder daalde het personeelsbestand in het eerste kwartaal met 29 FTE (Full Time Equivalents) naar 373 FTE per 31 maart, 2003.

Ondanks de positieve effecten van de herstructurering en rationalisatie van de organisatie is de directie van Triple P nog niet tevreden met de huidige ontwikkeling van de resultaten. Om aan marktconforme rendementseisen te kunnen voldoen zullen verdere kosten reducerende maatregelen noodzakelijk zijn die in het lopende kwartaal zullen worden genomen.

Triple P deelt de algemene verwachting dat de markt in 2003 terughoudend zal blijven en de economische ontwikkeling onzeker. Voorzichtigheidshalve doet de directie daarom geen uitspraken omtrent een eventuele winstverwachting in 2003.

Triple P is een aan de Amerikaanse beurs genoteerde onderneming (NASDAQ SCM: TPPP) opgericht in 1989 en gevestigd in Vianen. Met ongeveer 375 medewerkers ontwerpt, levert, bouwt en onderhoudt Triple P de ICT-infrastructuur tot ruim 2.000 werkplekken per locatie van bedrijven, overheden en andere opdrachtgevers. Over 2002 realiseerde Triple P een omzet van 96,4 miljoen euro, terwijl het bedrijf met een bedrijfsresultaat van 0,1 miljoen euro voor het vijfde achtereenvolgende jaar een positief bedrijfsresultaat realiseerde.

Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder, maar niet beperkt tot, de ontwikkeling van de totale ICT-uitgaven en vraag naar ICT-diensten in Nederland; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.


08 mei 03 15:14