Gemeente Langedijk


Brug in Twuyverweg afgesloten
08 mei 2003

De brug in de Twuyverweg te Sint-Pancras (nabij garagebedrijf Breed) wordt vanaf vanmiddag 8 mei gesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat onder andere vrachtwagens en personenautos de brug niet meer mogen passeren. De afsluiting is noodzakelijk omdat de brug in zeer slechte staat blijkt te verkeren. De afsluiting duurt minimaal twee weken.

Het besluit tot onmiddellijke afsluiting is genomen door burgemeester en wethouders van Langedijk. De uitzonderlijk slechte staat van de brug werd ontdekt tijdens de routine inspectie van een aantal gemeentelijke bruggen. Op dit moment bestaat echter geen aanleiding de brug af te sluiten voor fietsers en voetgangers.

De afsluiting voor motorvoertuigen heeft behoorlijke verkeers-consequenties voor Sint-Pancras en directe omgeving. Verschillende omleidingsroutes voor autoverkeer worden vanaf vanmiddag aangegeven. De buslijn van Connexxion ondergaat ook een wijziging. De bus zal de komende tijd omrijden via de Kruissloot, Gedempte Veert, Helling, Vronermeerweg, Nauertogt, Hornweg, Middelmoot, Westelijke Randweg (en vice versa). Een aantal bushaltes wordt tijdelijk opgeheven of verplaatst.

Omdat de afsluiting van de Twuyverweg behoorlijke effecten heeft voor de verkeersstromen, is besloten tot het aanbrengen van een noodbrug. De verwachting is dat deze noodbrug over twee weken is geplaatst. Vanaf dat moment kan het verkeer weer gebruik maken van het traject.

Over de termijn waarop een definitieve nieuwe brug kan worden gerealiseerd is op dit moment nog niets te zeggen.

De bevolking van Sint-Pancras wordt middels een huis-aan-huis bezorgde bewonersbrief op de hoogte gesteld van de afsluiting.