Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

08-05-2003
'Geef me de vijf' sluit sportief jaar af

Het Breedtesportproject 'Geef me de vijf' is een succes. Die conclusie kan worden getrokken uit het jaarverslag van het project. Het sportstimuleringsproject van de vijf Noordoost Friese gemeenten (Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel) heeft het afgelopen jaar duidelijk vruchten afgeworpen.

Tijdens het eerste jaar van het project (2002) is er met name geïnvesteerd in het ondersteunen van sportverenigingen op het gebied van bestuurlijke en sporttechnische kadertraining. Daarnaast zijn er tal van activiteiten opgestart die de jeugd stimuleren te gaan sporten, zoals bijvoorbeeld de Skateclinics op 14 mei en 3 juni 2002 waaraan 250 basisschoolleerlingen meededen. Daarnaast zijn er nieuwe gymnastiektoestellen aangeschaft voor groepen uit het basisonderwijs, is er een sportinformatiepunt gerealiseerd waar verenigingen met vragen terechtkunnen en is er - huis-aan-huis - een sportkrant verspreid.

'Kies voor hart en sport'
Onder het motto 'Kies voor hart en sport' ligt het accent dit jaar vooral op het organiseren van activiteiten voor basisschoolleerlingen en de introductie van een bewegingsconsulent bij iedere school. Het thema 'Kies voor hart en sport' gaat aan het begin van het nieuwe schooljaar van start bij alle basisscholen in Achtkarspelen en vervolgens in Kollumerland c.a.

Geef me de vijf is een bewegingsstimuleringsproject voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar dat een actieve en gezonde levensstijl bij jongeren stimuleert.