Gemeente Amsterdam

Nieuwe website van het Rembrandthuis
6 mei 2003 - Rembrandthuis

Het Rembrandthuis heeft sinds kort een geheel vernieuwde website. Op deze dynamische, interactieve site treft men niet alleen de gebruikelijke informatie aan over tentoonstellingen en andere activiteiten van het museum. Ook vindt men hier een schat aan gegevens over het leven en werk van Nederlands grootste kunstenaar uit de 17e eeuw. Door Digitaal Erfgoed Nederland is www.rembrandthuis.nl uitgeroepen tot "site van de maand" mei.

Iedereen die een vraag heeft over Rembrandt, vindt het antwoord op deze site. Wie wil weten hoe Rembrandt woonde, kan een virtuele wandeling maken door zijn huis. Kamer na kamer komt de bezoeker aan de weet hoe Rembrandt bijna twintig jaar in het Rembrandthuis woonde en werkte. De collectie prenten van het Rembrandthuis is te bewonderen in de eregalerij van Rembrandts grafische werk. Aan de hand van animaties wordt stap voor stap uitgelegd hoe in de 17e eeuw een ets werd gemaakt en hoe in Rembrandts atelier verf werd bereid.

Het museum is erin geslaagd om de informatie voor verschillende bezoekersgroepen toegankelijk te maken. De site is met name aantrekkelijk gemaakt voor scholieren en docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs. Voor kinderen zijn er verschillende spellen: er kan getekend worden, er is een speciale Rembrandt-quiz en Rembrandt heeft hulp nodig bij het maken van zijn beroemdste schilderij. In de speciale sectie JONG kunnen docenten en leerlingen informatie "op maat" vinden. Of er nu gezocht wordt naar inspirerend materiaal voor een spreekbeurt of naar een lesideeën voor het vak CKV: het is direct beschikbaar via www.rembrandthuis.nl.

© Gemeente Amsterdam