Politie Zaanstreek-waterland



15:00 07-05-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG

Botsing tussen fietsers

Bij een botsing tussen vier fietsers zijn twee fietsers licht gewond geraakt. De twee anderen reden door. Een 14-jarige jongen uit Purmerend reed naast zijn vriendje op het fietspad toen een man en een vrouw hen tegemoet kwamen. Het fietspad bood onvoldoende plaats voor vier fietsen naast elkaar en omdat niemand opzij ging, ontstond de botsing. De jongen en zijn vriendje kwamen ten val. De man, van ongeveer 43 jaar met een fors postuur en bruin haar, en de vrouw fietsen door en lieten de 14-jarige achter met een hersenschudding. Het letsel van zijn vriendje bleef onbekend.

05:14 08-MEI-03
loc.: ZAANDAM, OOSTZIJDE

Verdachte inbraak aangehouden

Een medewerker van een bedrijf heeft na een achtervolging een verdachte van inbraak kunnen aanhouden. De door het inbraakalarm gewaarschuwde medewerker zag een onbekende man door een vernield raam het bedrijf uitlopen en wegrennen. De medewerker zette de achtervolging in. Hierop draaide de verdachte zich om en bedreigde de medewerker met een mes. De medewerker gaf de man vervolgens een klap met een stuk gereedschap. De daarna gearriveerde politie heeft de in verzekering gesteld.

06:30 08-MEI-03
MONNICKENDAM, HOUTRIB

Twee inbraken in een straat

Terwijl de bewoners boven lagen te slapen, is woensdagnacht bij twee woningen aan het houtrib ingebroken. Uit een woning werd een verzameling "Swarovski" kristal gestolen. Vanuit de andere woning werden ondermeer een flatscreen, portemonnees en autosleutels ontvreemd. Tevens werd de bijbehorende personenauto meegenomen.
In beide gevallen kwam met binnen door een raam te forceren en werd de hele woonkamer doorzocht.

07:02 08-MEI-03
loc.: ASSENDELFT, STEFFENS WEER

Deel buit inbraak terug

Een deel van de buit van een woninginbraak is door de politie geretourneerd aan de eigenaars, nog voordat zij wisten dat er was ingebroken. Een buurtbewoner meldde bij de politie dat hij goederen in zijn tuin had gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Dat bleken laden in een kast, een telefoon en een fototoestel te zijn. Op basis van de papieren in een van de lades kon het adres van de gedupeerden worden achterhaald.
Uit de woning werd verder in ieder geval nog een laptop weggenomen.

10:11 08-MEI-03
loc.: PURMEREND, JOHANNA NABERSTRAAT

Meisje (13) klemgereden en bedreigd

Een 13-jarig meisje is klemgereden en bedreigd door een blanke man van tussen de 30 - 40 jaar, met halflang donker haar en grote, donkere wenkbrauwen in een blauwe personenauto. Het meisje fietste op de Johanna Naberstraat toen zij door een tegemoetkomende automobilist werd klemgereden. Vervolgens draaide hij het portierraam open en begon te schelden.
Het meisje was ongeveer twee weken geleden getuige van een soortgelijk incident met dezelfde man. Een nog jonger meisje was toen het slachtoffer.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-080503


09.12-11:30
KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247 SNELHEIDSCONTROLE

Veertig km per uur te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N247 in Katwoude werd een hoogste snelheid gemeten van 123 km per uur. Het merendeel van de automobilisten hield zich keurig aan de snelheid. Slechts één op de honderd bestuurders reed te hard.



---- --