Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 15.30 uur

Illegale vreemdelingen aangehouden

UTRECHT De politie heeft op donderdag 8 mei vier vreemdelingen opgepakt die vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven.

Uit onderzoek kwam naar voren dat vermoedelijk illegale werknemers aan het werk waren op de Choorstraat in Utrecht. Ter plaatse trof de politie vier mannen aan die met sloopwerkzaamheden bezig waren. Onderzoek wees uit dat het illegaal slopen van asbest betrof.

De vier mannen 24, 30 en twee van 35 jaar oud allen uit Polen - werden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Donderdagmorgen heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed zonder rijbewijs.

Omstreeks 07.35 uur zagen agenten een automobilist over de kruising Maliesingel met de Zonstraat rijden. Eenmaal op de Zonstraat reed de 30-jarige bestuurder uit Utrecht door het rode verkeerslicht. De agenten gaven de man een stopteken op de Oudewijkerdwarsstraat. Op de vraag of hij een rijbewijs kon tonen antwoordde de man dat hij geen rijbewijs had.

Tevens roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 600 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, een rijverbod van 6 uur en een bekeuring voor het rijden door rood licht werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op het Vredenburg vond donderdagmorgen een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 22-jarige man liep omstreeks 11.00 uur over het Vredenburg in de richting van Hoog Catharijne. Eenmaal bij de ingang werd hij aangesproken door een onbekende man die iets aan hem vroeg. Toen hij geen antwoord kon geven en zijn weg wilde vervolgen voelde hij plotseling iets hards in zijn rug. Toen hij zich omdraaide zag hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De onbekende man vroeg onder bedreiging zijn discman. Nadat hij deze had afgegeven moest hij zijn zakken legen en nam de verdachte zijn mobiele telefoon ook mee. Na de beroving vluchtte de verdachte weg in de richting van het Vredenburg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.