Nieuwsbericht

donderdag, 8 mei 2003, 15.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontroles
Heerhugowaard, woensdag 7 mei 2003.
Woensdag vonden op de Middenweg en de Smaragd snelheidscontroles plaats waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 7 Middenweg, 6 Smaragd
Hoogst gemeten snelheid: 91 km/u Middenweg, 85 km/u Smaragd.

Bromfietser gewond na ongeval
Alkmaar, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagmiddag vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets op de Louis Couperusstraat. De personenauto, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Alkmaar, reed over genoemde straat en verleende geen voorrang aan een van rechts komende bromfiets, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Alkmaar. Het gevolg was een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij is voor onderzoek met letsel aan zij rug en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen bedreigd met pistool
Bergen, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagavond vlak voor middernacht werd een 16-jarige jongen uit Bergen bedreigd met een pistool en werd zijn mobiele telefoon afgenomen. Dit gebeurde op de Kanaaldijk in Bergen. Het slachtoffer reed daar op zijn fiets toen een jongen die langs de kant van de weg stond aan hem vroeg hoe laat het was. Het slachtoffer stopte en pakte zijn telefoon om kijken hoe laat het was. Hierop werd de jongen boos, begon te schelden en pakte een pistool uit zijn broeksband en bedreigde het slachtoffer daarmee. Naast deze bedreiging werd het slachtoffer geschopt en geslagen en werd zijn telefoon afgenomen. Vervolgens eiste de verdachte dat het slachtoffer hem naar het centrum van Alkmaar zou brengen. Nog steeds onder bedreiging van het vuurwapen deed het slachtoffer dat. Op de Helderseweg ter hoogte van de spoorwegovergang stapte de dader af en verdween in de richting van het station. Tijdens de bedreiging en mishandeling bevond zich nog een andere jongen bij de verdachte. Hij is op een gegeven moment weggefietst. De verdachte is een jongen van ongeveer 19 jaar. Hij heeft een vlassig snorretje en een stoppelbaard en een gezet postuur. Hij droeg een zwarte trui en een spijkerbroek. Eventuele getuigen van deze bedreiging of mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de dader worden verzocht contact op te nemen met de politie Bergen, telefoon 0900- 8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 8 mei 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Beverwijk aangehouden op de Westdijk. Een medeweggebruiker had gezien dat de man verschillende verkeersovertredingen maakte en vermoedde dat de man alcohol had gedronken. Hij waarschuwde de politie. Bij controle blies de bestuurder 625 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien deze grove overschrijding werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Weg afgesloten
Sint Pancras, donderdag 8 mei 2003.
Vanaf donderdagmiddag 16.00 uur wordt de brug gelegen in de Twuyverweg tussen de Kabelrijs en de Spanjaardsdam af gesloten voor alle verkeer. Men heeft hiertoe besloten nadat bij een inspectie bleek dat de technische staat waarin de brug verkeerd zeer slecht is. Men gaat er van uit dat de sluiting ongeveer 14 dagen zal gaan duren. Het verkeer wordt omgeleid.

Inbraak woning
Heiloo, donderdag 8 mei 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Ronge. Hoe men in het pand is gekomen is niet geheel duidelijk geworden. Mogelijk heeft men gebruik gemaakt van een valse sleutel. Vanuit de woning werden onder anderen twee mobiele telefoontoestellen weggenomen. Ook bleken twee portemonnees met een onbekende hoeveelheid geld en een horloge te zijn verdwenen.

NOORDKOP

Medicijnen verloren
De Koog, woensdag 7 mei 2003.
Woensdag tegen 18.00 uur is een 34-jarige inwoner van Texel medicijnen verloren op de Pontweg in De Koog. Het betreft het product ''Tranksene''. Het zit verpakt in een kunststof potje met draaideksel. Mensen die deze medicijnen hebben gevonden worden verzocht dit bij de politie van Texel af te geven.

Verkeerscontroles
Den Helder, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagmiddag is er een bromfietscontrole gehouden langs de Marsdiepstraat en de Jan Verfailleweg in Den Helder. Er zijn zestien bromfietser bekeurd, waarvan negen wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets.
Warmenhuizen, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagmiddag is er een snelheids- en autogordelcontrole gehouden langs de Stationsstraat in Warmenhuizen. Zes automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 74 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is. Er zijn acht automobilisten bekeurd voor rijden zonder autogordel.
Den Helder, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagavond is er van 19.00 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Langevliet in Den Helder. Hierbij zijn elf automobilisten bekeurd waarbij de hoogst gemeten snelheid 88 kilometer per uur was waar 50 kilometer het maximum is.
Wieringerwerf, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagmiddag is er van 16.45 uur tot 17.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Terpstraat in Wieringerwerf. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Bromfietser gewond
Den Burg, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur is een 23-jarige bromfietser uit Den Burg gewond geraakt na een botsing met een 46-jarige automobilist uit Huizen. Beide voertuigen reden over de Westerweg in Den Burg vanuit de richting Den Burg. De automobilist wilde rechtsaf slaan richting de PWN aan de Westerweg, maar zag hierbij de op het fietspad rijdende bromfietser over het hoofd waarna een aanrijding plaatsvond. De bromfietser heeft pijn in de linkerschouder aan het ongeval overgehouden.

WESTFRIESLAND

Jongetje gewond
Hoorn, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagmiddag even voor 16.00 uur is een 4-jarig jongetje uit Hoorn gewond geraakt nadat hij door een quad (vierwielig motorvoertuig) was aangereden op de Westerdijk ter hoogte van de Parkschouwburg in Hoorn. De bestuurder was een 18-jarige inwoner van Hoorn. Het jongetje is naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht en zijn verwondingen bleken mee te vallen.

Verkeerscontroles
Hoorn, woensdag 7 mei 2003.
Woensdag is er een bromfietscontrole gehouden langs de Blokmergouw in Hoorn. Er zijn tien bromfietsers bekeurd waarvan vijf wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets.

Onder invloed in de auto
Enkhuizen, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagavond omstreeks 23.30 uur is een 24-jarige inwoner van Bovenkarspel gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Bosmankade in Enkhuizen. De man blies 755 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Woninginbraak
Zwaag, donderdag 8 mei 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Dovenetel in Zwaag. De onbekenden zijn binnengekomen door de voordeur te forceren. Er worden diverse passen en 300 euro vermist. Tevens hebben de inbrekers de auto van de bewoners meegenomen. Het betreft een rode Ford Escort met het kenteken JJ-TS-75.