Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum Maandag 21 april 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen




Aanhoudingen

Een 26-jarige Nijmegenaar werd woensdagavond op de Industrieweg aangehouden. Hij had eerder die dag bij een benzinepomp aan de Tooropstraat getankt zonder te betalen. De man werd overgebracht naar het bureau.
Een 29-jarige Nijmegenaar werd woensdagmiddag in de Tweede Walstraat aangehouden. Door parkeerwachters werd een bon uitgeschreven, waar hij het niet mee eens was. De man schold de beambten uit en gaf een van een duw. Ook enkele omstanders bemoeiden zich met het voorval. De gealarmeerde politie hield daarop de man aan.
Na een melding van overlast troffen agenten woensdagavond in de Molenstraat een 36-jarige Nijmegenaar aan, die op de weg alcohol nuttigde. Tevens bleek de man een verblijfsontzegging te hebben voor het centrum. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Een 26-jarige Nijmegenaar werd aangehouden. Hij reed met zijn bromfiets op het Westkanaalpad. Agenten hielden hem staande omdat daar met een brommer niet gereden mag worden. Nader onderzoek leerde dat de brommer gestolen was. De man werd overgebracht naar het bureau.


Drie jongeren aangehouden

Vannacht veroorzaakte een aantal jongeren geluidsoverlast aan het Teerplein. Toen agenten hen vorderden te vertrekken, werden enkele van de jongeren agressief. Een van hen, een 21-jarige Nijmegenaar, schold de agenten uit. Hierop werd hij aangehouden wegens belediging. Echter omdat enkele andere jongeren zich ermee bemoeiden wist de man toch weer los te komen. Na een korte achtervolging, waarbij nog door een andere jongere naar een agent geschopt werd, kon de 21-jarige toch aangehouden worden. Degene die schopte kon op dat moment niet aangehouden worden. Een 22-jarige vrouw die een agent beet toen zij de aanhouding wilde verhinderen, werd eveneens aangehouden.
Later kwam een groep jongeren naar het bureau aan de Stieltjesstraat. Hierbij zat ook de man die naar de agent geschopt had. Deze man, een 19-jarige Nijmegenaar, werd ter plaatse aangehouden.


Ongeval

Een Nijmeegse automobilist (personalia onbekend) zag woensdagmiddag bij het rechtsaf slaan van de Nieuwe Dukenburgseweg naar de 14e straat Zwanenveld een scooter over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Een 16-jarig Nijmeegs meisje dat achterop zat, werd met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


District Tweestromenland





Wijchen- hennepkwekerij opgerold

Vanochtend heeft de politie in een loods aan de Celsiusstraat een hennepkwekerij opgerold. Bij de politie kwam informatie binnen dat in de loods een hennepkwekerij zou zijn. De politie startte een onderzoek dat leidde tot de inval in de loods vanochtend. In de loods werden 720 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd evenals diverse apparatuur, waaronder groeilampen. Een 36-jarige inwoner van Nijmegen, huurder van de loods, is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een zevental agenten is ingezet bij de ontmanteling van de kwekerij. Ook de NUON verleende medewerking.

(dit bericht is afkomstig van Brenda van der Pal, GSM 06 - 53220157)




District De Waarden



Lienden - aanhouding

Agenten zagen woensdagavond op de Molenstraat een automobilist over de weg slingeren. Toen de man een stopteken kreeg, ging hij er vandoor. Hij kon op de Molenstraat staande gehouden worden. Hij blies 445 ugl (220 toegestaan). De man werd ingesloten. Hij verklaarde geen stopteken gezien te hebben.

Kerkdriel - overval
Vanmorgen vond een overval plaats op een bedrijf aan de Ipperakkeren. Twee mannen drongen de zaak binnen. Een 19-jarige man die in de zaak aanwezig was, werd zodanig met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen dat hij overgebracht moest worden naar het Carolusziekenhuis in Den Bosch. Een geldbedrag werd weggenomen. De daders gingen er met een auto vandoor. Nadere gegevens ontbreken nog.
(dit bericht is afkomstig van José Albers, GSM 06-53240175)



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --