Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 8-05-2003 Dagelijks persbericht district Den Bosch

AANHOUDING INZAKE BELETTEN AMBTSHANDELINGEN EN GEWELDPLEGING TEGEN PERSONEN EN GOEDEREN, Heusden

Woensdagmorgen heeft de politie in zijn woning in Vlijmen een 26-jarige man aangehouden vanwege betrokkenheid bij het beletten van ambtshandelingen en geweldpleging tegen de politie. In de nacht van zondag 20 op maandag 21 april was er een feest gaande in een grote feesttent aan het Raadhuisplein in Drunen. Tijdens hun toezicht op straat werden twee politiemensen uitgescholden door voor "Kankerwouten". De agenten hielden de verdachte daarop aan. Deze was zeer meegaand en werd ongehinderd in de politieauto geplaatst teneinde hem op het politiebureau te horen. Toen de verdachte in de auto zat kwamen er een aantal jonge vrouwen naar hen toe die probeerden de aangehouden verdachte weer uit de auto te krijgen. Een van de agenten probeerde dit te beletten. Tegelijkertijd werd de andere politieagent door een aantal onbekende en zich zeer agressief gedragende mannen belaagd. Een van hen pakte de agent zelfs in een nekgreep waaruit hij niet direct los kon komen. Dat lukte hem uiteindelijk pas nadat zijn collega de belager met pepperspray in het gezicht had gespoten. De andere mannen trapten diverse deuken in de politieauto. Allen wisten vervolgens te ontkomen. Ook de eerder aangehouden verdachte had kans gezien om op de vlucht te slaan. De politie verwacht in deze zaak nog meerdere aanhoudingen te kunnen verrichten. De 26-jarige verdachte wordt vrijdagmorgen voorgeleid.

AANHOUDING DIEFSTAL AUTO, `s-Hertogenbosch

Woensdag is op het politiebureau in `s-Hertogenbosch een 16-jarige jongen uit deze plaats aangehouden op verdenking van het plegen van autodiefstal op 28 maart jl. De auto werd op deze datum gestolen aan de Weerdskampweg in `s-Hertogenbosch. De politie heeft de jongen na onderzoek kunnen aanhouden.

MET NEPWAPEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Op het Goulmy en Baarplein in Den Bosch is woensdagmiddag een 17-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden. Hij was met een nepwapen aan het zwaaien. Het wapen leek op een vuurwapen en was geschikt voor afdreiging. De jongeman is aangemeld voor HALT en heeft afstand gedaan van het nepwapen.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagochtend is in een winkel aan de Ploosche Hof in `s-Hertogenbosch een 37-jarige vrouw aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had een tube crème meegenomen zonder deze af te rekenen bij de kassa. Toen medewerkers haar daarop aanspraken trapte de vrouw een protectiescherm bij de kassa kapot. De inmiddels gearriveerde politie heeft de vrouw aangehouden.

INBRAAK IN WINKEL, `s-Hertogenbosch

Woensdagavond is er ingebroken in een winkel aan de Lokerenpassage in Den Bosch. Vanuit de winkel is een aantal digitale camera`s weggenomen.

VERKEERSSCONTROLE, Heusden

De politie heeft donderdag tijdens een verkeerscontrole in de gemeente Heusden in totaal 145 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 101 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tien bromfietsers kregen een bekeuring voor het (te grote) vermogen. In totaal werden er 23 personen bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Overige bekeuringen werden geschreven voor het niet stoppen bij een voetgangersoversteekplaats, het niet dragen van de helm, rijden zonder bromfietsverzekering en rijden in een geslotenverklaring.

GORDELCONTROLE, Rosmalen

In de Bernadettestraat in Rosmalen hebben woensdag tijdens een controle in totaal zeven personen een bekeuring gekregen omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR, `s-Hertogenbosch

In de parkeergarage Wolvenhoek is woensdagavond een 60-jarige man uit Den Bosch aangehouden die met drank op een auto bestuurde. De man had in de garage een andere auto beschadigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.

INBRAAK IN BEDRIJF, Nieuwkuijk

In een bedrijf aan de Middelweg in Nieuwkuijk is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De inbreker(s) verschafte(n) zich toegang door een deur te forceren. Uit het pand zijn beeldschermen weggenomen.

AANHOUDING OP HETERDAAD VAN AUTO-INBRAAK, `s-Hertogenbosch

Op de Aawal in Den Bosch is een 21-jarige vrouw uit Veghel op heterdaad aangehouden toen ze aan het inbreken was in een auto. Uit deze auto is een blikje frisdrank weggenomen en is de ruit vernield. Uit een andere auto op de Aawal had ze een autoradio weggenomen, nadat ze een ruit had vernield.