Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (8/5)

Breda, donderdag 8 mei 2003

Derde aanhouding beroving Zandberglaan

BREDA: De Bredase politie heeft gisteren een derde aanhouding gedaan in een onderzoek naar een beroving van een oudere vrouw op 1 april 2003 op de Zandberglaan te Breda. In het verloop van het onderzoek waren vanwege heling van gestolen goederen die bij deze beroving waren buitgemaakt reeds twee aanhoudingen gedaan. Dit betrof een 20 jarige man uit Oudenbosch en een 23 jarige man uit Breda.

Vandaag werd een man aangehouden van 26 jaar oud uit Breda. In de woning van de man en een adres waar hij veel verbleef is een doorzoeking gedaan door het politieteam Breda Zuid Oost in samenwerking met de districtsrecherche. Tijdens de doorzoeking werd onder andere een nep vuurwapen aangetroffen en een kleine hennepkwekerij. De man is inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Het gaat om een beroving van een 63-jarige vrouw die omstreeks 23.20 uur vanaf het gemeenschapshuis kwam en op weg was naar haar auto. Het slachtoffer werd van haar handtas beroofd en viel daarbij op de grond. Ondanks haar verzet slaagde de rover erin er met de tas vandoor te gaan.

Verdachte aanranding in Zevenbergen bekent 2e zaak

ZEVENBERGEN: De 23-jarige man uit Etten-Leur die gistermorgen werd aangehouden in verband met de aanranding van een 12-jarig meisje op de Nieuwe Weg op 9 april jl. heeft vandaag nog een bekentenis afgelegd.

Hij bekende aan de zedenrechercheurs dat hij op 24 september 2002 op de Achterdijk ook een 11-jarig meisje seksueel heeft lastig gevallen. De verdachte paste daarbij dezelfde werkwijze toe als bij het 12-jarig slachtoffer. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie Etten-Leur rolt hennepkwekerij op

ETTEN-LEUR: Stankoverlastklachten hebben de politie Etten-Leur op het spoor gezet van een hennepkwekerij met 545 planten in een woning aan de Waldhoornlaan. De politie heeft inmiddels 6 mannen aangehouden

Gisterenmiddag ontdekte de politie aldaar in een slaapkamer op de 1e verdieping en op zolder een kwekerij met 545 hennepplanten. Verder nam de politie in beslag: 7 ventilatoren, 25 assimilatielampen, 25 lampenkappen 4 afzuigers, 25 transformatoren, 3 elektroheaters, 2 vaten, 5 tijdklokken, 3 schakelkasten, 2 voedingsinstallaties, 2 dompelpompen, 1 bloemenspuit 7 hydrovoedingen 13 voedingsbodems en 24 plantenbakken
De politie hield 5 mannen aan die zich in het pand bevonden: een 21-jarige man uit Leeuwarden, een 38-jarige man uit Oudenbosch, een 16-jarige jongen uit Den Haag, een 30-jarige man en een 19-jarige man beiden uit Etten-Leur. Zij werden na verhoor weer vrijgelaten. Vandaag meldde zich de hoofdbewoner, een 43-jarige man. De politie maakt proces-verbaal op. Essent heeft de stroom afgesloten.

NS-personeel betrapt zakkenrollers op heterdaad in de trein

BREDA: Vanmorgen hebben een conductrice en een hoofdconducteur in de trein een vrouw en een meisje op heterdaad betrapt tijdens de diefstal van een portemonnee.

Zij zagen dat de vrouw een portemonnee uit de tas van een reiziger pakte. Toen zij daarover door de NS-medewerkers werd aangesproken gooide zij de portemonnee snel weg. Bij aankomst van de trein in Breda, hebben agenten van de Bredase politie het tweetal op aanwijzing van de NS`ers aangehouden. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Rosmalen en een 12-jarig meisje uit Breda. De verdachten zijn overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

74-jarige vrouw gewond bij tasjesroof

Breda. Op woensdag 7 mei vond omstreeks 15.15 uur een beroving plaats in de Koninginnestraat te Breda.

Een 75-jarige vrouw fietste over de Koninginnestraat en werd door 2 personen beroofd van haar tas die aan haar fiets hing. De daders, van wie elk signalement ontbreekt, reden op een scooter en droegen geen helm. Tijdens de beroving kwam de vrouw ten val en is naar het ziekenhuis vervoerd. Hier bleek na onderzoek dat haar knie gebroken was.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Getuigen kunnen bellen met de politie van het bureau Zuid-Oost via 0900-8844.

Bromfietscontrole

BREDA: De politie van het team Vlaanderenstraat heeft gistermiddag in samenwerking met het scooterteam een bromfietscontrole in de wijken Doornbos, Liniekwartier, Spoorbuurt en Belcrum gehouden. Er zijn 43 bromfietsers gecontroleerd. De politie schreef 37 bekeuringen uit.


* Overschrijding constructiesnelheid: 13
* Niet dragen van helm: 8

* Geen certificaat: 6

* Versleten band: 4

* Niet verzekerd: 2

* Met te hoge snelheid rijden: 1
* Niet het bromfietspad gebruiken: 1
* Rijden door rood licht: 1
* Rijden tijdens Ontzegging bevoegdheid motorvoertuigen: 1
1 bromfiets is in beslag genomen en andere bromfiets is in bewaring gegaan.

Politie stelt onderzoek in naar echtheid bankbiljetten

BREDA: Vanmiddag heeft de politie op de Lange Brugstraat, op aanwijzing van een middenstander, een 25-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man had ter betaling 5 vermoedelijk valse bankbiljetten van 50 euro aangeboden. De bankbiljetten zijn in beslag genomen. Er is op dit moment nog geen absolute zekerheid over de echtheid van de biljetten. Medewerkers van een bank hebben de biljetten bekeken, zij hebben grote twijfels over de flappen vanwege onder andere de opdruk. Ze zullen worden onderzocht door een deskundige van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant. De man uit Etten-Leur is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij heeft verklaard dat hij de biljetten zelf ook, als voorschot op zijn salaris, contant heeft ontvangen.

Auto van de weg

MOERDIJK: Woensdag 7 mei, omstreeks 08.30 uur is op de Rijksweg A29 ter hoogte van het knooppunt Sabina een auto van de weg geraakt. Door onbekende oorzaak verloor de bestuurster, een 43-jarige vrouw uit Wouw, de macht over het stuur en botste tegen een verkeersbord. Hierna is de auto aan de linkerzijde van de weg het talud afgereden. Niemand raakte gewond. De auto is getakeld.

Aanrijding

LANGEWEG: Woensdag 7 mei omstreeks 18.15 uur vond er een aanrijding plaats op de Hamseweg te Langeweg. Een 19-jarige bestuurder uit Zevenbergschen Hoek reed over deze weg komende uit de richting Langeweg. Doordat hij niet zoveel mogelijk rechts hield, ontstond tussen hem en de hem op dezelfde weg tegemoetkomende bestuurder, een 32-jarige man uit Langeweg, een aanrijding. Beide voertuigen zijn getakeld. De eerste bestuurder is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging inbraak

ZEVENBERGEN: In de nacht van woensdag op donderdag is gepoogd in te breken in een bedrijf aan de Koekoeksedijk te Zevenbergen. Het hekwerk was kapot geknipt en een raam opengebroken. Daar er in de omgeving een auto stond waarvan de motor nog warm was is er een diensthond ter plaatse geweest. Op het terrein en in het pand gezocht naar eventuele verdachten. Er werd niemand aangetroffen. Vermoedelijke is men tijdens de inbraak gestoord.

Aanrijding met gewonde

ETTEN-LEUR: Gistermiddag heeft omstreeks 17.00 uur op de Hertesprong een aanrijding plaats gevonden. Een 35-jarige vrouw uit Etten-Leur reed in haar personenauto over de Hertesprong. Zij kreeg daarbij geen voorrang van een voor haar van links komende scooterrijder, een 18-jarige man uit Etten-Leur, die tegen de linkervoorzijde van de auto reed. De berijder van de scooter sloeg over de kop en kwam op de grond terecht. Hij had een flinke hoofdwond waaruit hij volgens omstanders flink bloedde. Getuigen wilden de GGD bellen maar de gewonde man weigerde dit. Hij pakte zijn bromfiets en liep te voet weg. Agenten zijn nog naar de woning gegaan maar troffen hem niet thuis. Later heeft er wel telefonisch contact plaats gevonden. Hij gaf aan dat hij een hersenschudding, een gebroken neus en verschillende gebroken tanden had. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Eenzijdig ongeval

ETTEN-LEUR: Een 60-jarige man uit Oudenbosch is gistermiddag omstreeks 16.30 uur met zijn fiets tegen een boom gereden op de Liesbosweg. De betrokkene, die vermoedelijk onwel geworden was, werd door de GGD meegenomen naar een ziekenhuis.

Bron: Willem van Hooijdonk