Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-05-2003
Persberichten donderdagmiddag 8 mei 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding met letsel

BUNNE Vond er vanmorgen een eenzijdig ongeval plaats op de Bunnerveenseweg. Een 21-jarige uit Nieuw Roden afkomstige autobestuurder kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm en botste daarna tegen twee daar staande bomen. Tengevolge van de klap werd de bestuurder uit zijn auto geslingerd. De man droeg geen autogordel. Hij werd met onbekend letsel middels een ambulance naar het AZG overgebracht.

Rijden zonder rijbewijs

KERKENVELD Een 29-jarige in Hoogeveen wonende bekende van de politie werd vanmorgen als bestuurder van een personenauto aangetroffen in de Jan Haarstraat. De man, niet in het bezit van een rijbewijs, en al vaker met het water voor de dokter geweest, werd hiervoor bekeurd. Deze keer werd zijn auto inbeslaggenomen.

Winkeldiefstal

MEPPEL Bij een supermarkt aan de Rembrandtlaan werd vanmorgen een 80-jarige inwoner van Meppel terzake winkeldiefstal aangehouden. De man had een zak bonbons ter waarde van 1,35 weggenomen. De man kreeg een bekeuring.

Aanhouding Assenaar

ASSEN Vannacht is een 17-jarige Assenaar aangehouden terzake inbraak in meerdere personenautos, danwel poging daartoe, aan de Groen van Prinstererlaan/Heemskerklaan. Tevens wordt de jongeman verdacht van het vernielen van deze personenautos en het in brand steken van een personenauto op de Groen van Prinstererlaan. Ook gaf hij eerder deze nacht tijdens een controle op zijn fiets een valse naam op. Collegas troffen hem aan nadat er melding gemaakt was van een autoinbraak op de Groen van Prinstererlaan waarbij een signalement van dader en vervoermiddel(fiets) was doorgegeven. Bij het zien van de jongeman nam hij op zijn fiets de benen maar kon kort daarop op de Groningerstraat aangehouden worden. De jongeman is in verzekering gesteld. Onderzoek volgt.