Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (8/5)

Bergen op Zoom, 08 mei 2003

Controle afsluiting

HALSTEREN: Door politeagenten van het team Halsteren is donderdagmiddag toezicht gehouden op het verkeer nabij de wegwerkzaamheden nabij de rotonde bij de Beeklaan en Steenbergseweg. Het verkeer dient daar een omleidingroute te volgen.

Er zijn geen bekeuringen uitgedeeld. Het verkeer hield zich keurig aan de tijdelijke maatregelen. Enkele bestuurders kwamen in de problemen door om de afzetting heen te rijden. De politie zal de volgende dagen vaker dergelijke controles houden.

Snelheidscontrole

WOENSDRECHT: De politie van het team Woensdrecht heeft donderdagochtend snelheidscontroles gehouden in de 30 km-zone in de Duinstraat in Hoogerheide en op de 60 km-zone in de OLV ter Duinenlaan in Ossendrecht. Op de Duinstraat waren drie van de tien gecontroleerde voertuigen in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 46 km per uur. Op de OLV ter Duinenlaan waren 10 van de 30 gecontroleerde voertuigen in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km per uur.

Inbraak in personenauto`s

HOOGERHEIDE: Door twee bewoners van de Huijgensstraat is aangifte gedaan van inbraak in hun geparkeerde personenauto. De inbraken zijn dinsdagnacht gepleegd voor de woning. Uit beide voertuigen zijn de radio-/CD-speler en enkele Cd`s gestolen. De dader is grof te werk gegaan en heeft beide voertuigen flink beschadigd. De zijruiten van de auto`s zijn ingeslagen.

Jongens aangehouden voor scooterincident van 21 april

HOOGERHEIDE: De politie heeft dinsdag twee jongens van 16 en 17 jaar uit Hoogerheide aangehouden die op 21 april 2003 op de Antwerpsestraat in Putte betrokken waren bij een scooterongeval. Hierbij raakte een 16-jarige scooterbestuurder uit Huijbergen gewond. De Huijbergenaar die van een rijdende scooter werd geduwd, is door de 2 jongens in hulploze toestand achterlaten. Tegen de jongens, welke inmiddels in vrijheid zijn gesteld, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen schiet met luchtdrukwapen op kippen

OSSENDRECHT: Woensdagmiddag heeft de politie tegen een 16-jarige jongen uit Ossendrecht proces-verbaal opgemaakt, omdat deze op de Putseweg met een luchtdrukpistool op kippen aan het schieten was. Er zijn geen kippen gewond geraakt. De politie maakt een proces-verbaal op. Het luchtdrukwapen is in beslag genomen.

Aanhoudingen bezit softdrugs

HOOGERHEIDE: Woensdagmiddag zijn op de Antwerpsestraatweg een 21 en 22-jarige Fransman aangehouden die in bezit bleken te zijn van 120 gram hennep en 10 gram hash. De politie controleerde het tweetal nabij een tankstation. Tijdens deze controle kwam hen uit de auto een sterke weed lucht tegemoet. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De softdrugs zijn in beslag genomen.

Oplichting

BOSSCHENHOOFD: Een 85-jarige inwoonster van Bosschenhoofd is woensdagmiddag het slachtoffer geworden van oplichting. Rond het middaguur kreeg de vrouw bij haar woning in de Sint Gerardushof bezoek van een man die zich uitgaf als medewerker van haar ziekenfondsverzekering IZA. Met een smoesverhaal over de verzekering en de bank wist hij de vrouw ervan te overtuigen om aan hem bankpas met pincode te overhandigen.

Hij zou dit nodig hebben omdat de verzekering van bank ging wisselen. Korte tijd later bleek dat van de rekening van de vrouw 1100 euro was gepind. De politie sluit niet uit dat de dader in de toekomst vaker op methode te werk zal gaan en adviseert om nimmer bankpas en/of pincode af te geven aan wie dan ook. De dader is een netjes geklede, blanke man tussen 50 en 60 jaar oud. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van oplichting. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers