Ingezonden persbericht

Baan haalt 52 nieuwe klanten binnen in eerste kwartaal 2003

Barneveld, 8 mei 2003 - Baan, wereldwijd een toonaangevende leverancier van bedrijfsoplossingen voor industriële ondernemingen en onderdeel van Invensys plc, heeft in het eerste kwartaal van 2003 52 nieuwe klanten binnengehaald. Dit onderstreept de kracht van haar bedrijfsoplossingen en bevestigt dat klanten vertrouwen hebben in Baan, dat reeds 25 jaar een solide reputatie heeft op het gebied van kwalitatief hoogwaardige producten, services en end-to-end industriële oplossingen.

In het kwartaal dat eindigde op 31 maart, sloot Baan overeenkomsten met 28 nieuwe klanten in Europa, 17 in Noord- en Zuid-Amerika en 7 in Azië/Pacific.

"Ondanks de zwakke IT-markt, geven de resultaten voor dit kwartaal aan dat klanten geloof en vertrouwen hebben in de goede naam die Baan heeft opgebouwd op het gebied van toonaangevende producten en bedrijfsoplossingen," zegt Laurens van der Tang, President van Baan. "Baan is een klantgericht bedrijf dat op een alerte, flexibele en toegewijde manier aan de behoeften van onze klanten voldoet."

"Onder de huidige zwakke economische omstandigheden, is de verkoop van ERP-producten aanzienlijk verminderd," zegt Ruediger Spies, vice-president van de Meta Group. "Het binnenhalen van nieuwe klanten en het vergroten van de licentieverkopen is momenteel niet eenvoudig voor ERP-leveranciers. Elke nieuwe klant en nieuwe licentieovereenkomst telt daarom voor twee, omdat het aangeeft dat men het zware selectieproces heeft overleefd."

Nieuwe klanten in Noord-Amerika zijn o.a. Joy Mining Machinery, Target Pro en Staples, en A&P in de VS. In Mexico werden overeenkomsten gesloten met o.a. Bonetera Monterrey, S.A. de C.V. en Paniplus, S.A. de C.V.

In Europa zijn de belangrijkste nieuwe klanten in het afgelopen kwartaal: Ungricht en Afflerbach in Duitsland, PA Krasnoyarsk Combine Harvester Production in Rusland, Boytas in Turkije, HUBER+SUHNER Group in Polen en Si & Si Company in Servië.

Tot de Aziatische bedrijven die met Baan in zee gaan, behoren o.a. de volgende bedrijven in India: Indofil Chemicals Company, Lakshmi Ring Travellers Ltd, Lloyd Electric & Engineering Ltd, Polygenta Technologies Ltd.

Baan
Reeds meer dan 25 jaar helpt Baan industriële ondernemingen met complexe productie-, logistieke en serviceprocessen bij het verbeteren van hun bedrijfsprestaties. Baan is gericht op het leveren van branche-specifieke bedrijfsoplossingen en services aan discrete producenten in de sectoren Industrial Machinery & Equipment, Electronics, Automotive en Aerospace & Defense. Met haar ongeëvenaarde domeinkennis in de genoemde verticale industrieën, stelt Baan klanten in staat om met behulp van haar bedrijfsoplossingen de laagste total cost of ownership en de snelste time-to-value te realiseren. Baan heeft wereldwijd meer dan 6.500 klanten en installaties op meer dan 21.000 locaties. Baan is onderdeel van de divisie Development van Invensys plc.

Ga voor meer informatie naar www.baan.com.

Invensys plc
Invensys is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van productietechnologie. Met behulp van innovatieve services en technologieën, en met haar uitgebreide kennis van industrieën en applicaties, helpt de groep haar klanten bij het verbeteren van de productiviteit, de prestaties en de winstgevendheid.

Invensys Production Management werkt nauw samen met klanten om de prestaties van hun productiemiddelen te vergroten, de return-on-investments in productie- en gegevensbeheertechnologieën te verhogen en de kosten over de gehele supply chain te verlagen. De divisie omvat de bedrijven APV, Avantis, Eurotherm, Foxboro, IMServ, SimSci-Esscor, Triconex en Wonderware. Deze bedrijven zijn gericht op de proces- en batchindustrie (olie, gas en chemie, energievoorziening, voedingsmiddelen & drank en persoonlijke verzorging) en op de discrete en hybride productie.

Invensys Rail Systems heeft wereldwijd een leidende positie op het gebied van ontwikkeling, productie, levering, installatie, exploitatie en onderhoud van beveiligingsgerelateerde spoorwegsignalerings- en besturingssystemen, en biedt daarnaast een complete reeks aan spoorwegsignalerings- en communicatieproducten. Tot het bedrijf behoren Westinghouse Rail Systems Limited (WRSL), Dimetronic Signals, Safetran Systems, Burco Services, Westinghouse Signals Australia en Foxboro Transportation. WRSL heeft onlangs twee contracten getekend voor het vernieuwen van de signalering van het Londense metrostelsel, met een gezamenlijke waarde van meer dan 850 miljoen pond (1,3 miljard dollar).

Via de divisie Development richt Invensys zich momenteel eveneens op andere sectoren. Deze divisie omvat de volgende bedrijven: Appliance Controls, APV Baker, Baan, Climate Controls, Hansen Transmissions, Lambda, Metering Systems, Powerware en Teccor. Invensys is actief op zoek naar mogelijkheden om deze bedrijven verder te ontwikkelen via investeringspartners of nieuwe eigenaars.

Invensys is wereldwijd actief in meer dan 60 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Londen. Ga voor meer informatie naar www.invensys.com.

Contact Baan PR
Carolijn Peelen
Tel.: 0342-477525
E-mail: cpeelen@baan.com