FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland



Vestiging Eelde boekt dagrecordomzet (08-05-03)

Eelde - Op donderdag 8 mei 2003 realiseerde FloraHolland vestiging Eelde een dagrecordomzet klokverkoop van bloemen en planten. Doordat er op de donderdag voor moederdag voor 446.407 euro werd verkocht is hiermee de hoogste dagomzet ooit voor vestiging Eelde gerealiseerd.

Deze recordomzet is vooral te danken aan de 'aankomende' moederdag op 11 mei. Met name de tuinplanten lieten een goede omzet zien. Ten opzichte van dezelfde dag in 2002 werd een grote aanvoerstijging en een prijsverbetering gerealiseerd. De kamerplanten zorgden eveneens voor meer aanvoer, waarbij vooral de bloeiende planten een goede prijsvorming hadden. Bij de snijbloemen lag het accent met name op rozen. Opvallend hierbij was de nieuwe roos 'Carrousel Illusion' die erg in trek was en goede prijsvorming had. Daarnaast waren de Alstroemeria, Gerbera en Freesia geliefd bij de kopers.

Deze donderdagveiling heeft geleid tot de hoogste dagomzet ooit bij vestiging Eelde met een aanvoer die zich verhoudt tot de donderdag voor moederdag in 2002. Sinds het project vroegveilen tuinplanten is ingevoerd op vestiging Eelde is er een sterke aanvoerstijging in de tuinplanten op te merken. Dit project heeft dan ook zeker bijgedragen aan de behaalde dagomzet. Het vroegveilen tuinplanten zal in ieder geval nog doorgaan tot en met Pinksteren.

De Cash & Carry voor boomkwekerijproducten van vestiging Eelde, Groen Groep Eelde, heeft in de moederdagweek opvallend veel bezoek gehad van tuincentra. Met name visueel aantrekkelijke producten zoals kuipplanten, Passieflora, Clematis en Rhododendron zijn goed verkocht.