Nieuw-Vlaamse Alliantie


De N-VA ondertitelt haar tv-spot om te zorgen dat iedereen erbij hoort (08/05/03)

Consequent met haar pleidooi voor de ondertiteling van de politieke tv-programmas heeft de Nieuw-Vlaamse Alliantie haar eigen campagnespot ondertiteld voor doven en slechthorenden.

Vorige week nog voerden N-VA-leden o.l.v. senaatskandidate Helga Stevens, advocate en directeur van de Europese Unie van Doven, bij de VRT en VTM de actie "Om te zorgen dat iedereen erbij hoort". Geen van beide tv-zenders deed concrete toezeggingen inzake de ondertiteling van programmas of de simultaanvertaling in gebarentaal (met een doventolk in een apart beeldkader). De 6.000 dove en 900.000 licht tot zwaar slechthorende kiezers kunnen zich dus niet politiek informeren via de televisie.

De N-VA betreurt dit. Net als horende mensen hebben ook dove en slechthorende mensen het recht te weten wat alle partijen te vertellen hebben en wat hun programmas inhouden. Vandaag bestaan er geen technische beperkingen meer. Zo begeleidt simultaanvertaling in gebarentaal de RTBF-nieuwsuitzendingen en ondertitelt de regionale zender AVS (Gent) alle nieuwsprogrammas. Ook de BBC en de Britse commerciële zenders ondertitelen zeer veel programmas evenals rechtstreekse uitzendingen.

De N-VA geeft nu zelf het goede voorbeeld.

Zodat alle zes miljoen Vlamingen er daadwerkelijk kunnen bij horen.

De tv-spot loopt vrijdagavond 9 mei op TV1 omstreeks 19u30, net na het avondnieuws.

De tv-spot staat ook on line op de campagnewebstek van de N-VA: www.n-va.be

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter, en Helga Stevens, kandidaat voor de Senaat

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Zaeger
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: piet.dezaeger@
Url: www.n-va.be