Newconomy

Newconomy verandert in Real Time Company

EBITDA over eerste kwartaal EUR 0,14 miljoen. Door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Newconomy N.V. vandaag gehouden in Amsterdam is besloten de naam van de vennootschap te wijzigen in RT Company N.V. met als handelsnaam Real Time Company. Over het 1e kwartaal is een resultaat voor rente, belasting en afschrijvingen (EBITDA) behaald van EUR 0,14 miljoen.

De reeds aangekondigde voorlopige cijfers over 2002 zijn ongewijzigd vastgesteld. Het definitieve resultaat na belastingen is uitgekomen op EUR 1,7 miljoen negatief, de kasstroom uit operationele activiteiten op EUR 1,6 miljoen en het eigen vermogen is toegenomen van EUR 3,3 miljoen naar EUR 15,2 miljoen. De heren Guus Budel en Peter Kastelein, de oprichters en directie van Citee B.V. , zijn benoemd tot lid van de Raad van Bestuur, naast de bestuursvoorzitter Willem-Jan van den Dijssel.

Tot de naamswijziging is besloten omdat de huidige naam door de veranderde marktomstandigheden en strategie niet meer passend is gebleken. Real Time Company is een moderne ICT Service Provider met een aantal complementaire participaties die samen met de klant een vernieuwende samenhang wil scheppen tussen ICT infrastructuur, beheer en ondersteuning van gebruik, applicaties en kostenbeheersing en verlaging. Wij helpen organisaties om alle informatie tegelijkertijd, overal en voor iedereen in het juiste format en tegen de laagst mogelijke kosten beschikbaar te hebben. Real Time Company combineert de innovatiekracht, snelheid en creativiteit van een internetbedrijf met de complete en betrouwbare dienstverlening van een moderne ICT Service Provider aldus de heer van den Dijssel tijdens de aandeelhoudersvergadering.

In het segment waarin de onderneming actief is, de bovenkant van de middenmarkt, hebben de moeilijke economische omstandigheden gezorgd voor uitstel van investeringsbeslissingen. Real Time Company heeft het juiste aanbod om te kunnen profiteren van het onvermijdelijke herstel wanneer dat komt. Door kostenbeheersing en innovatieve sales wordt aan de huidige omstandigheden het hoofd geboden en blijft de verwachting gehandhaafd dat over het gehele boekjaar, wat door de onderneming als een overgangsjaar wordt beschouwd, een positief EBITDA zal worden behaald.

Resultaten 1e kwartaal 2003
De omzet over het eerste kwartaal bedroeg EUR 9 miljoen met een positief EBITDA van EUR 0,14 miljoen (2002: EUR 0,32 miljoen negatief). Het netto resultaat bedraagt EUR 0,5 miljoen negatief (2002: 0,068 miljoen negatief). Dit wordt met name veroorzaakt door afschrijvingen op goodwill, rente en belastingen. Een verschil met vorige boekjaren is dat niet gerealiseerde boekwinsten niet meer in de resultaten worden meegenomen. Over de vergelijkbare periode in het vorig boekjaar werd een positief resultaat uit venture activiteiten van EUR 0,252 miljoen gerapporteerd.

Profiel Real Time Company
Real Time Company is een ICT Service Provider met ca. 350 medewerkers op locaties in Den Haag, Amsterdam en Brussel. Naast zelfstandige dienstverlening maken twaalf complementaire participaties deel uit van het portfolio, dat bestaat uit:

* Ontwerp, levering, implementatie en onderhoud van moderne ICT-infrastructuren

* Beheer en ondersteuning van gebruik op basis van uitbesteding en detachering

* Ontwerp, bouw, beheer en onderhoud van (web-)applicaties
* Opleiden van ICT-specialisten en -gebruikers en ontwikkeling van elektronische leermiddelen

* Advies met betrekking tot inrichting van geautomatiseerde informatievoorziening

De activiteiten worden aangeboden via drie ondernemingen die gezamenlijk opereren:

* Citee> complete ICT Service Provider

* Explainer DC> bouw, beheer en hosting van business applicaties
* Ifaros> learning projects

Real Time Company biedt organisaties diensten en producten om te komen tot "the real time organisation". Een samenstel van ICT-infrastructuur, standaard programmatuur en koppelingen met (bestaande) specifieke bedrijfsapplicaties waarbij klanten, medewerkers en leveranciers op ieder moment vanaf iedere plaats de beschikking hebben over de juiste informatie.
Real Time Company is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie Real Time Company:

* Willem-Jan van den Dijssel (020) 495 2000
* Guus Budel (070) 337 9905

* Peter Kastelein (070) 337 9905