Wifac B.V.

Opleiding "In digitale stappen naar optimale CTP productie" start op 8 mei 2003

Als er één onderwerp is waar de grafische beurzen en vakbladen bol van staan, dan is het wel CTP. Van elke afzonderlijke stap in het proces is veel bekend, maar wat is de samenhang van de stappen in het proces en wat zijn de gevolgen daarvan? De kennis daarvan ontbreekt nogal eens in de praktijk. En is dat niet zonde van deze zo belangrijke investering voor de toekomst van uw bedrijf?

Om te komen tot een praktisch en optimaal gebruik van de mogelijkheden die bij CTP ontstaan of voor CTP noodzakelijk zijn, biedt Wifac u de opleiding "In digitale stappen naar optimale CTP productie". Een complete praktische opleiding van vijf middagen/avonden van 16.00 tot 20.00 uur, waarbij in de pauze voor broodjes wordt gezorgd. Filevrij aan- en afreizen en een bijna complete normale werkdag, kunt u combineren met de noodzakelijke kennisvergaring voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van uw CTP-investeringen.

De cursus is gebaseerd op 50% theorie en 50% praktijk, de rode draad is het samenstellen van een testvorm die bij elk onderdeel wordt gebruikt, zodat de opbouw van de theorie in de praktijk kan worden uitgevoerd.
Voorop staat procescontrole en afstemming van het gehele traject, van digitale opmaak tot aan druk.
De cursus is voor een brede doelgroep van de grafimedia industrie: prepressers, drukkerij-medewerkers, middenkader en tevens voor bedrijven die zich willen oriënteren op de eventuele toepassing van CTP.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Les 1 Digitale Document behandeling
Theoretisch onderricht over de verschillende opmaak-systemen. Tijdens het praktijk gedeelte zal digitaal een testvorm worden samengesteld.

Les 2 Colormanagment/densitometrie
Uiteenzetting over de toepassing van colormanagment, praktische densitometrie, het uitvoeren van metingen van drukresultaten en het uitzetten en meten van profielen.

Les 3 CTP belichters en systemen/procescontrole Theoretische uitleg over de verschillende CTP belichters en belichtingstechnieken; praktisch het lineariseren van een CTP configuratie en proces-controle.

Les 4 Afstemming van CTP naar pers/drukken
Theoretisch onderricht drukken; praktisch het drukken van een gelineariseerde testvorm en verdere afstemming van CTP naar pers.

Theoretisch/praktijk examen
Het examen bestaat uit het schriftelijk beantwoorden van 40 vragen, waarmee het hele 'veld' van A tot Z wordt bestreken en een deel dat bestaat uit een aantal praktijkopdrachten.

Bij een geslaagde deelname ontvangt de cursist een certificaat.

De kosten bedragen EUR 1.000,-- per persoon voor de volledige opleiding.
Overigens kunt u voor deze kosten gebruik maken van de zg. scholingsaftrek voor ondernemingen; voor nadere informatie kunt u bellen met de belastingtelefoon voor ondernemers 0800-0443 (of kijken op www.belastingdienst.nl).

De cursus begint op donderdag 8 mei 2003 en vervolgt zich op de daaropvolgende donderdagen: 15 mei, 22 mei, 5 juni en 12 juni.

Wij ontvangen u en/of uw medewerkers graag.

De eerste aanmeldingen zijn reeds binnen!

Inschrijving via e-mail: Fiet.de.Kuijer@Wifac.nl

Wifac bv, Postbus 175, 3640 AD Mijdrecht
Tel. (0297) 289691, Fax (0297) 288446
E-mail info@wifac.nl