Ingezonden persbericht

arnhem 7 mei 2003

PERSBERICHT

Avecom REAL, vierdaags Media Art Festival op zeven locaties in Arnhem en Nijmegen

Vijftig beeldend kunstenaars uit heel Europa die projecten presenteren op zeven locaties in Arnhem en Nijmegen. Dit Avecom REAL festival, dat duurt van 8 tot en met 11 mei 2003, is het grootse slotakkoord van een reeks van presentaties die de afgelopen maanden al plaatshadden in de kunstcentra De Gele Rijder in Arnhem en het Centrum Beeldende Kunst in Nijmegen.

Op Avecom REAL, dat wordt georganiseerd door het Centrum Beeldende Kunst Gelderland, zijn projecten te zien en mee te maken die zich bewegen op het snijvlak van beeldende kunst en computertechnologie. Het festival wil zo een beeld geven van de mogelijk- en onmogelijkheden die digitale technieken binnen de beeldende kunst bieden. Daarmee gunt Avecom REAL een blik op het al dan niet lonkende perspectief van een nieuwe beeldcultuur. De deelnemende kunstenaars, onder andere uit Nederland, Duitsland, Griekenland, Italië en Israël, komen uit verschillende disciplines binnen en buiten de beeldende kunst.
Op zondagmiddag sluit het festival af met literatuur(!) met een optreden van o.a. Herman Brusselmans

Het Avecom REAL festival speelt zich af op zeven locaties: Arnhem: Museum voor Moderne Kunst, Utrechtseweg 78; De Gele Rijder, Korenmarkt 43; Filmhuis Arnhem, Korenmarkt 42; G.A.N.G., Kleine Oord; Hooghuis, Vossenstraat 10; Historische Kelders, ingang Oude Oeversraat 3-5

Nijmegen: Centrum Beeldende Kunst Nijmegen, Oude Haven 102

Informatie over het festival en het programma is te vinden op http://www.avecom.nl
en telefonisch bij het Centrum Beeldende Kunst Gelderland, 026 3511300.