Crown Van Gelder Papierfabrieken

N.V. Gemeenschappelijk Bezit
Crown Van Gelder
Velsen-Noord, 8 mei 2003

CVG gaat vennootschappelijke structuur moderniseren

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Crown van Gelder heeft vandaag de jaarrekening 2002 goedgekeurd en het dividend over 2002 conform het voorstel vastgesteld op EUR 1,25 per certificaat van een gewoon aandeel (2001: EUR 1,00). Verder is door aandeelhouders besloten de voorgestelde statuten- en structuurwijziging te effectueren.

Naast de vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur is het voornaamste gevolg van deze wijzigingen dat de zeggenschap van kapitaalverschaffers belangrijk toeneemt. Zo zal onder andere in geval van ingrijpende directiebesluiten aan certificaathouders een stemvolmacht worden verleend en verkrijgen aandeelhouders en certificaathouders die individueel of gezamenlijk 1% van het kapitaal vertegenwoordigen agenderingsrecht. Certificaathouders kunnen daarnaast ook een stemvolmacht overdragen aan een derde, die bovendien meerdere volmachten mag verzamelen ('proxy sollicitation').

Tevens zal vanwege de redenominatie van de aandelen van guldens naar euro's een terugbetaling plaatsvinden van EUR 1,34 per aandeel en EUR 0,268 per certificaat van aandeel De effectuering van de structuurwijziging, statutenwijziging en de daarop volgende terugbetaling zullen na afwikkeling van de daarvoor geldende formele procedures naar verwachting in de loop van juli 2003 geschieden.

Door middel van advertenties zullen aandeel- en certificaathouders op de hoogte worden gehouden van de voortgang en van de handelingen die zij moeten verrichten.

Voor nadere informatie
Dr. ir. K. Schaafsma, Algemeen directeur
Tel. 0251 - 262201

Internetsite:
www.cvg.nl

Profiel:
Crown Van Gelder produceert en verkoopt hoogwaardig industriële specialiteiten in de sector houtvrij ongestreken papier. De onderneming is gevestigd in Velsen, beschikt over twee grote papiermachines en telt circa 310 medewerkers. Tot de producten behoren onder meer optisch leesbare papieren, basispapieren voor zelfklevende materialen, karton voor onder andere tickets en microfilmkaarten, basispapieren voor zelfkopiërend en thermisch papier, kettingformulierpapier geschikt voor laser- en inkjetprinters en rotatie-offsetpapier. Crown Van Gelder is genoteerd aan Euronext Amsterdam. >