Gemeente Amsterdam

1.000 nieuwe leerbanen voor jongeren in midden- en kleinbedrijf Gezamenlijk persbericht van de gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, CWI en Maatwerk Amsterdam
8 mei 2003 - Herbert Raat

Op 8 mei heeft in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam de kick off plaats gevonden van de actie "1.000 MKB-Leerbanen: Samen Doen!" Met deze actie worden de komende vier jaren 1.000 extra leerbanen voor vmbo-leerlingen gecreëerd in de 60.000 kleine en middelgrote bedrijven in Amsterdam. De gemeente Amsterdam, de vmbo- en mbo-scholen in de stad, de diensten Maatwerk en Maatschappelijke Ontwikkeling, CWI en MKB-Amsterdam slaan de handen ineen om meer vmbo-leerlingen een leerbaan te bezorgen, de doorstroom naar het middelbaar beroepsonderwijs te verbeteren, voortijdige schooluitval tegen te gaan en de oplopende jeugdwerkloosheid te bestrijden. De actie is een onderdeel van het 10.000 MKB-Leerbanenproject van MKB-Nederland en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en komt tegemoet aan de wens van wethouder Rob Oudkerk om tot een meer geïntegreerde aanpak te komen binnen het jeugd-, onderwijs- en arbeidsmarkt-beleid in Amsterdam.

Aanleiding

Het midden- en kleinbedrijf is de belangrijkste afnemer van in het beroepsonderwijs geschoolde leerlingen. De prestaties van MKB-bedrijven worden voor een belangrijk deel beïnvloed door de mate waarin het beroepsonderwijs erin slaagt om kwalitatief en kwantitatief voldoende leerlingen op te leiden, het liefst op het hoogst mogelijke niveau. De vraag naar voldoende geschoold personeel is reeds enkele jaren veel groter dan het aanbod vanuit het beroepsonderwijs. Daarnaast is het aantal voortijdig schooluitvallers te hoog - in Amsterdam oplopend tot meer dan 25% - en is het aantal leerlingen dat van het vmbo doorstroomt naar hogere beroepsopleidingen te laag. De mismatch tussen MKB en beroepsonderwijs remt de economische groei in het MKB en daarmee het herstel van de regionale economie. Het 10.000 Leerbanenproject van MKB-Nederland wil het hoge percentage voortijdige uitvallers in het vmbo terugdringen en de kansen op een goede doorstroom van vmbo naar mbo verbeteren door het ontwikkelen van meer duale trajecten in het vmbo en het realiseren van 10.000 extra leerbanen. Leerlingen krijgen met een leerbaan de kans om in een bedrijf hun diploma te halen. Ondernemers die bereid zijn leerlingen naar een vakdiploma te leiden, krijgen hiervoor een fiscale tegemoetkoming.

De Amsterdamse aanpak

Ruim 60% van de Amsterdamse jeugd volgt vmbo-onderwijs. De voortijdige schooluitval is hoog en de werkloosheid onder jongeren tot 25 jaar zonder startkwalificatie op de arbeidsmarkt groeit snel. Dit vormt voor de gemeente Amsterdam, de vmbo-scholen, het CWI en MKB-Amsterdam aanleiding te komen tot een intensieve en gerichte aanpak om 1.000 extra MKB-Leerbanen aan te bieden aan jongeren in het vmbo, die veelal niet meer in een schoolse omgeving willen leren. Voor hen wordt de mogelijkheid geschapen om in een MKB-bedrijf de opleiding af te ronden met een diploma vmbo-leerwerk-trajecten. Zij kunnen binnen datzelfde bedrijf doorstromen naar het mbo, om daar een vakdiploma te halen. Ook zijn er voor vmbo-leerlingen in de zogenaamde schakelzone mogelijkheden om deelcertificaten te halen om door te stromen naar mbo niveau 1. Tenslotte kunnen voortijdig schoolverlaters die niet langer leerplichtig zijn (tot 23 jaar) profiteren van deze nieuwe aanpak, die leidt naar werk door middel van een leerbaan. Een leerbaan kan de vorm hebben van een leerarbeidscontract of een stageovereenkomst.

Concreet resultaat vraaggestuurd beleid wethouder Oudkerk

Voor de Amsterdamse actie "1.000 MKB-Leerbanen: Samen Doen!" is door verschillende betrokken partijen in totaal ruim één miljoen euro beschikbaar gesteld. Het is het eerste gecoördineerde werkgelegenheidsproject van de ketenpartners die een belangrijke rol spelen in de nieuwe stedelijke infrastructuur van opleiding en toeleiding naar werk, die onder verantwoordelijkheid van wethouder Oudkerk wordt ontwikkeld. Belangrijk kenmerk van dat beleid is dat er veel meer oog is voor de specifieke wensen en behoeftes van werkgevers in een maatwerkaanpak en dat niemand onnodig aan de kant blijft staan. Met de creatie van 1.000 extra leerbanen worden de kansen van jongeren om een betere aansluiting op de arbeidsmarkt te krijgen sterk verbeterd evenals de instroom van goede vakmensen in MKB-bedrijven. Deze 1.000 leerbanen worden in een periode van maximaal vier jaar gerealiseerd.

Werving en voorlichting

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en Maatwerk Amsterdam werven de leerbanen bij MKB-bedrijven en verzorgen de begeleiding en ondersteuning van werkgevers, daarin gesteund door MKB-Amsterdam en daarbij aangesloten brancheorganisaties en ondernemersverenigingen. Maatwerk Amsterdam coördineert in opdracht van de gemeente Amsterdam de inspanningen van de vmbo-scholen om leerlingen te plaatsen op leerbanen in mkb-bedrijven. Het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden tussen vmbo/mbo-onderwijsinstellingen en het mkb in de buurt van die scholen vormt daarbij een belangrijk aandachtspunt (school-adoptieplannen, uitwisseling van docenten en leerwerkmeesters, bedrijfs-bezoeken, begeleiding van jongeren op de werkplek, e.d.). Daarnaast worden met brancheorganisaties structurele afspraken gemaakt over opleidingstrajecten en beschikbaarheid van leerbanen. In mei 2003 start de voorlichting over de mogelijkheden die de MKB-leerbanen werkgevers en vmbo-leerlingen te bieden hebben en start de werving van leerbanen bij bedrijven. In september 2003 worden de eerste vmbo-leerlingen geplaatst. De vmbo leerbanen sluiten naadloos aan op eerder in Amsterdam bedachte leerwerktrajecten. De instroom van leerlingen in leerbanen zal ieder jaar plaatsvinden in september en januari.

© Gemeente Amsterdam