Persberichten - 08/05/2003

Biotech boekt waardevermindering op participatie in Innapharma

Innapharma, Inc., een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen in het domein van de antidepressiva, heeft Chapter 11 aangevraagd, nadat de FDA had verzocht om geen verdere klinische studies met het lead product, Nemifitide, uit te voeren.

In maart 2002 investeerde KBC Private Equity Fund Biotech 2 miljoen USD in Innapharma. Deze investering vertegenwoordigde voor de waardevermindering 6,4% van de portefeuille. Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen werd op 6 mei 2003 een waardevermindering van 75 % geboekt op deze participatie.

Voor verdere informatie verwijzen wij naar het persbericht van 17 april 2003.

Korte voorstelling van Innapharma, Inc. Innapharma, Inc. werd in 1989 opgericht door negen medewerkers van Lederle als een Contract Research Organization (CRO), met het doel om gestaag een portefeuille van eigen geneesmiddelen te creëren. Sinds 1999, bij de aanstelling van een nieuw managementteam, was de hoofddoelstelling van het bedrijf de verdere ontwikkeling tot marktrijpheid van Nemifitide. De CRO-activiteiten werden volledig stopgezet. Sinds zijn oprichting heeft het bedrijf een kapitaal van ongeveer 70 miljoen USD opgehaald. Innapharma, Inc. heeft zijn hoofdkantoor in Park Ridge, New Jersey (USA). Innapharma heeft geen productiefaciliteiten en heeft in de nabije toekomst evenmin plannen in die richting. Het bedrijf werkt momenteel met twee, bij de FDA aangemelde, leveranciers van basisbestanddelen voor geneesmiddelen. Sinds 1999 wordt het bedrijf geleid door Dr. John Feighner, de oprichter van het Feighner Research Institute (FRI), een klinisch-onderzoekscentrum dat klinische tests heeft uitgevoerd voor meer dan 33 antidepressiva, waaronder alle grote merken momenteel op de markt. Dr. John Feighner deed zijn intrede in het bedrijf als voorzitter in 1999 en is direct verantwoordelijk voor de klinische ontwikkeling van de antidepressiva. Hij wordt internationaal erkend als een van de experts op wereldvlak inzake klinische psychofarmacologie.

KBC Private Equity Fund Biotech NV (Biotech NV) is een privak naar Belgisch recht met zetel te Havenlaan 2, 1080 Brussel. Biotech NV werd opgericht in het eerste kwartaal van 2001 en is gericht op beleggingen in gevestigde, particuliere biotechbedrijven wereldwijd. Biotech NV is genoteerd aan Euronext Brussels. Bij de start belegde Biotech het kapitaal in een portefeuille van genoteerde biotechbedrijven en nadien schakelde het geleidelijk over op niet-genoteerde bedrijven, naarmate zich interessante mogelijkheden aandienden. Andere niet-beursgenoteerde bedrijven in de portefeuille omvatten Barrier Therapeutics, Inc., Ceres, Inc., PR Pharmaceuticals, Inc. en Maize Technologies International, NV.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

KBC Private Equity Fund Biotech Havenlaan 2
1080 Brussel
Ruth Devenyns (02 429 96 94) Youri Amerijckx (02 429 42 63)

Bron: Biotech
Provider: Euronext Brussels