Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-05-2003 3e persbericht van donderdag 8 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Joyrider aangehouden
Op de Kruisstraat is donderdag om 17.50 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed in een auto die hij zonder toestemming bij een vriend meegenomen had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor joyriding en voor het rijden zonder rijbewijs.

Eindhoven: Verkeerscontrole
In de wijk Tongelre is donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Eisenhowerlaan, de Tongelresestraat en de Vincent van Goghstraat. Er zijn 113 bekeuringen uitgeschreven voor snelheid (10), helmplicht (10), te hoge constructiesnelheid bromfiets (34), rijden zonder verzekering op bromfiets (10), niet dragen gordel (22), negeren rood licht (6) en verder voor een foutief bromfietsplaatje, geen bromfietscertificaat, telefoneren tijdens het rijden, gladde band, enz. Zes bromfietsen moesten mee voor technisch onderzoek.

Someren: Vechtpartij bij voetbalwedstrijd
Bij een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd op een sportveld aan de Potakkerweg zijn donderdag vier personen aangehouden. De vechtpartij, waaraan veel personen deelnamen, ontstond nadat er twee doelpunten waren afgekeurd en vier of vijf spelers uit het veld waren gestuurd. Toen er weer iemand uit het veld gestuurd dreigde te worden, liepen enkele toeschouwers het veld op en sloegen een grensrechter en de scheidsrechter tegen de vlakte. Zij waren enige tijd buiten westen, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Deze mishandeling was aanleiding tot een massale vechtpartij op het veld. Hierbij werden ook spelers geslagen en geschopt. De massale vechtpartij duurde enkele minuten. De politie, die na de melding met acht eenheden aanwezig was, kon vier personen aanhouden. Onderzocht wordt wat hun aandeel in de vechtpartij is. De grensrechters en scheidrechter zijn onder begeleiding van de politie naar huis gegaan. De wedstrijd ging tussen een ploeg uit Nederweert en een uit Helmond.

Deurne: Snelheidscontroles

- Donderdag tussen 11.15 en 12.30 uur is op de Griendtsveenseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 186 gecontroleerde voertuigen reden er 18 te hard. De snelste reed 129 km/u. 80 is toegestaan.


- Op de Snoertsebaan werd tussen 13.45 en 15.30 uur gecontroleerd. Hier passeerden 170 voertuigen de radarapparatuur en daarvan reden 22 bestuurders te snel. De snelste reed 129 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

Reusel: Onder invloed
Op de Kleine Hoeven is donderdag om 18.00 uur een 44-jarige automobilist uit Bladel betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 16.50 en 17.35 uur is op de Dorpstraat een snelheidscontrole gehouden. 63 van de 441 gecontroleerde voertuigen reden te hard. De hoogste snelheid reed 75 km/u en 50 is de maximumsnelheid op de Dorpstraat.