Gemeente Wassenaar

Rijvaardigheidstraining voor senioren
17-04-2003

Op vrijdag 9 mei 2003 vindt in Wassenaar een rijvaardigheidstraining voor senioren plaats. Automobilisten van vijftig jaar en ouder kunnen onder deskundige begeleiding hun verkeerskennis en rijvaardigheid opfrissen.

Meedoen aan de rijvaardigheidstraining is nuttig en leerzaam, voor iedereen die lang geleden zijn rijexamen deed. De rijvaardigheidstraining voor senioren wordt georganiseerd door het stadsgewest Haaglanden in samenwerking met 3VO, er zijn geen consequenties voor het huidige rijbewijs aan verbonden.

Veel automobilisten die zon dertig jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald zijn ervaren bestuurders die routinematig aan het verkeer deelnemen. Toch schuilt daarin een sluipend gevaar. Wie op basis van routine en ervaring handelt komt in sommige situaties iets te kort.

Het verkeer wordt almaar intensiever, kruispunten ingewikkelder en verkeerssituaties onoverzichtelijker. De juiste kennis van de nieuwe verkeersregels en deze ook op de juiste manier toepassen kan ongelukken voorkomen.

Testrit
Wie voor zichzelf eens wil nagaan hoe hij of zij ervoor staat, kan op 9 mei onder begeleiding van een rij-instructeur een testrit maken. Die geeft praktisch advies over punten waaraan u aandacht moet besteden. Ook wordt in een workshop uw kennis over de nieuwe verkeersregels opgefrisd. Tot slot wordt u, in samenwerking met Hans Anders en Schoonenberg hoorcomfort, een gehoor- en oogtest aangeboden.

Deelname is vrijwillig en het betreft geen examen! De rijvaardigheidstraining wordt op 9 mei gehouden in Motel Bijhorst in Wassenaar.

Aanvang
De aanvangstijd is 9.30 uur tot 12.30 uur, of van 14.00 uur tot 17.00 uur. U kunt dus kiezen voor de ochtend of de middag. De kosten zijn 15,- per persoon, ter plekke contant te voldoen.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich opgeven via e-mail: yvonne.brouwer@12move.nl met vermelding van naam en adresgegevens of via tel. (070) 3254097, of fax (070) 3238529.